Pijnlijke thuisnederlaag Elburger Sportclub (1-2)

Doelman Kevin Struik van Elburger Sportclub kon in de 78ste minuut van de thuiswedstrijd tegen Stroe wel door de grond zakken van ellende. De jeugdige sluitpost (16), die halverwege het seizoen van trainer Remon van Schoonhoven de voorkeur kreeg boven de inmiddels opgestapte Gerben van den Beld, beoordeelde een vrije trap totaal verkeerd en sloeg de bal niet alleen tot afgrijzen van zichzelf, maar ook tot die van de eigen aanhang in het doel in plaats van erover.

Het betekende de nekslag voor de thuisclub die na het laatste fluitsignaal van scheidsrechter Makkinga uit Wierden met een 2-1 nederlaag hevig teleurgesteld de aftocht blies. Begrijpelijk, omdat Stroe op “verdachte” wijze kort voor deze treffer de stand al had geagaliseerd. Na onnodig balverlies van één der Elburger-verdedigers kreeg Dennis van de Brink de bal volgens velen in buitenspelsituatie aangespeeld waardoor hij gemakkelijk Erwin van Essen kon bereiken en de bal binnentikte. Protesten ten spijt van Elburger-zijde konden de arbiter niet tot andere gedachten brengen en kende de treffer toe. In de slotfase waren de blauw-witten nog dichtbij de gelijkmaker, maar Milos Durmic schoot van dichtbij helaas naast.

In de eerste helft was er nog niets aan de hand voor de thuisclub die na ruim tien minuten aan de leiding leek te te komen, maar Stroe goed weg kwam en eeen ingeschoten de bal ternauwernood voor de doellijn kon worden weggewerkt. Halverwege was het toch raak. Uit een z.g.n “korte corner” was het Ramon Flokstra die de bal onhoudbaar voor doelman Herman Oskam op fraaie wijze binnenschoot. Stroe kon aanvallend (nog) geen vuist maken wat ook de verdienste was van de uitstekende Elburger-defensie.
In het tweede part liep het allemaal anders en de konden de blauw-witten niet meer het niveau bereiken van de eertse helft en verscheen Stroe steeds vaker dreigend voor het Elburger-doel met een nederlaag tot gevolg. Hioerdoor zijn de kansen op een (vervangende) periode-titel behoorlijk geslonken.
Overigens raakte Richard Boer bij de thuisclub dusdanig geblesseerd aan zijn schouder dat hij voor nader onderzoek naar het ziekenhuis moest worden vervoerd.

Door: Leo Ruyter

Stand in deze klasse hier