Babberich zwaar gedupeerd in Nijmegen tegen Quick 1888

Babberich heeft het koploper Quick 1888 zondagmiddag zeer moeilijk gemaakt. In Nijmegen werd onverdiend met 3-2 verloren. Babberich, in 2016 in goede vorm, begon ook deze wedstrijd prima. Babberich had veel balbezit en stond verdedigend goed. Aanvallend kwam de laatste pass helaas te vaak net niet goed aan. Na 15 minuten was de jarige Eldridge Rojer dicht bij de 0-1. De Quick-keepers kon zijn inzet nog maar net pakken. Enkele minuten later had Benjamin Roemeon de geheel vrijstaande Hermani de Andrade aan moeten spelen in plaats van te schieten. Zijn schot ging naast. Vervelend was dat de eerste kans voor Quick, net als vorige week tegen BVC, de onderdiende openingstreffer opleverde voor de koploper. Babberich bleef daarna de betere ploeg, had veel balbezit. Wayne Berry was dicht bij de gelijkmaker. Wederom bracht de Quick-keeper redding. Het zag er naar uit dat de thee met een 1-0 stand werd opgezocht. Daar dacht de arbiter van dienst heel anders over.

Na de laatste corner van Quick liep iedereen al weg omdat de bal voorlangs ging. Achterbal dacht iedereen. Mooi niet dus. Scheidsrechter Wagtelenberg gaf strafschop tot grote verbazing van zowel Babberich als Quick 1888. Hoogste tijd voor deze meneer om eens een bezoekje te brengen aan oud sponsor SPECSAVERS. We kunnen onze vrienden van Quick natuurlijk niet kwalijk nemen dat dit kadootje met beide handen aangenomen werd. De strafschop werd benut en de ruststand was 2-0. Ook na rust startte Babberich fel. Iedereen had het gevoel dat er vanmiddag  wat te halen viel in Nijmegen. Zeker toen Benjamin Roemeon in de 49steminuut uit een pass van Iliass Lakhal de stand op 2-1 bracht.

Babberich ging daarna voor de 2-2. Eldridge Rojer schoot 5 minuten later uit de draai over. Beter was geweest de vrijstaande Benjamin Roemeon aan te spelen. In de 58ste minuut had Quick de wedstrijd kunnen beslissen. Na een messcherpe counter verscheen één van de aanvallers van Quick oog in oog met Babberich doelman Bagci. De keeper werd gepasseerd, maar het schot daarna kwam in het zijnet. De verdiende gelijkmaker hing in de lucht en na 72 minuten was het zover. Benjamin Roemeon bekroonde een mooie actie met een doelpunt 2-2. Babberich wilde meer en bleef jagen op de overwinning. Beter was geweest om dit punt te koesteren en te loeren op nog één counterkans. 2 minuten voor tijd leverde balverlies bij het uitverdedigen een counterkans voor Quick op. Babberich verdediger Wayne Berry kon met een uiterste inspanning, tackle op de bal, nog maar net voorkomen dat de 3-2 werd binnen geschoten. Wederom zag de scheidsrechter het anders. Strafschop en rood voor Wayne Berry. De strafschop werd onberispelijk binnengeschoten. Wij kunnen spreken van een zeer ongelukkige nederlaag.
Volgende week nieuwe kansen. Rheden komt dan op bezoek op Sportpark De Buitenboom.

Opstelling: Sinan Bagci, Wayne Berry, Abdulai Rogers, Jamay Baltus, Bjorn Schoenaker,  Hermani de Andrade (76. Giorgio Ashtuf), Iliass Lakhal, Appie Düsüncelli, Robin Swaters (70. Stefan Gezius), Eldridge Rojer (83. Wesley Bruinier),  Benjamin Roemeon.

Stand in deze klasse hier