Babberich verslaat ook titelkandidaat BVC'12 (Fotoreeks)

Babberich won zondagmiddag voor de derde keer op rij in 2016. Na OBW en Concordia Wehl werd kampioenskandidaat BVC’12 met 2-1 verslagen op Sportpark De Buitenboom.  Babberich domineerde de wedstrijd vanaf het begin. Bjorn Schoenaker was na 18 minuten met een gevaarlijk diagonaal schot dicht bij de openingstreffer. Even later had Robin Swaters voor eigen succes moeten gaan in plaats van het zoeken naar een medespeler. Ook de de zeer gevaarlijke Eldridge Rojer was dicht bij de 1-0 na een corner van Iliass Lakhal. En jahoor, de eerste kans voor BVC was meteen raak. Een moment van onachtzaamheid na 30 minuten werd koelbloedig afgestraft, 0-1. Babberich was even uit veld geslagen en de 0-2 had maar zo op het scorebord kunnen staan. Babberich-keeper Sinan Bagci voorkwam dat met een geweldige reflex. Ruststand 0-1.

Na rust kwam Babberich  sterk uit de startblokken. Benjamin Roemeon zorgde op aangeven van Eldridge Rojer in de 48ste minuut voor de verdiende gelijkmaker. Daarna ging de wedstrijd, die uitstekend geleid werd door de 23-jarige arbiter Nijdeken, gelijk op met kansen over en weer. Langzaamaan werd Babberich sterker, maar BVC counterde gevaarlijk. Net als vorig week stond het centrum Baltus-Rogers als een huis en keeper Sinan Bagci was wederom niet te passeren. Na 70 bewees goudhaantje Edridge Rojer wederom zijn waarde voor de trots van de Liemers. Hoog boven iedereen uit knikte hij een corner van Benjamin Roemeon binnen, 2-1. Op dat moment was de wedstrijd eigenlijk beslist. Alleen weigerde Babberich daarna de 3-1 te maken. Babberich kreeg veel kansen maar scoorde niet. Daardoor bleef het onnodig spannende tot het eindsignaal. Verder dan een vrije trap die over het doel verdween kwam BVC niet. De punten bleven verdiend in Babberich. Volgende week gaat Babberich met de “Gele Lengel Bus” op bezoek bij koploper Quick 1888. Wederom een leuke uitdaging voor de boys van trainer Mohamed Mouhouti. Alle supporters zijn uiteraard van harte welkom in Nijmegen.

Opstelling: Sinan Bagci, Wayne Berry, Abdulai Rogers, Jamay Baltus, Bjorn Schoenaker,  Hermani de Andrade, Iliass Lakhal, Giorgio Ashruf (41. Stefan Gezius), Robin Swaters, Eldridge Rojer, Benjamin Roemeon.

Klik HIER voor meer foto’s 
Foto’s door Wil Kuijpers

Stand in deze klasse hier