Gehavend SCH vergeet de overwinning mee te nemen

Groesbeek – Een gehavend SCH was de betere ploeg in deze wedstrijd, ondanks het gemis van een 4-tal vaste basiskrachten. Zakaria Kerkri en Jackie Dobson waren voor één wedstrijd uitgesloten, Jeffrey Saat was geblesseerd en Lorenzo Davids mocht niet spelen van zijn zaakwaarnemer ivm een eventuele overstap naar een BVO hetgeen vóór 31 januari 2016 moet plaatsvinden.

 

Vlak voor de rust viel Luuk Arntz uit met een forse enkelblessure en Delano Cruden hobbelde de tweede helft op halve kracht mee na een forse aanslag. Ondanks deze tegenslagen had SCH gedurende een groot gedeelte van de wedstrijd het initiatief, maar verzuimde om de kansen om te zetten in doelpunten. Daarentegen was het zeer matige Groesbeekse boys erg gelukkig in de afrondingen en hadden ook het geluk dat Giel Gubbels, de doelman van SCH, niet in zijn allerbeste vorm stak.

Met veel lange halen en daarmee het middenveld overslaand trachtte de Groesbekers de SCH defensie onder druk te zetten tijdens de wedstrijd. Al na 5 minuten werd Luuk Arntz gelanceerd door een heerlijke pass van gelegenheids laatste man Sven Klaassen. Het duurde iets te lang voor Luuk aanlegde en daardoor werd het schot geblokt ten koste van een hoekschop. De hoekschop werd door Luuk op doel gekopt, maar miste de goede richting.  SCH behield het initiatief en een heerlijke solo van Delano Cruden werd op brute wijze afgestopt. De eerste de beste aanval van Groesb. boys leverde een corner op. Deze laag genomen corner, die bijna buiten het strafschopgebied terecht kwam,werd onvoldoende door de SCH defensie verdedigd. Een inglijdende speler van Groesbeek verraste Giel die onvoldoende zicht had en de bal pas zag toen hij in het doel lag 1-0. Maar SCH leek niet onder de indruk van het doelpunt en zette fors druk op de defensie van Groesbeek. Een geweldige actie van Luuk en Delano had een beter lot verdiend dan het fluitsignaal van de Nijmeegse scheidsrechter Donner, die zo op het onterechte vlagsignaal van de ass. scheidsrechter van Groesb. boys reageerde. Deze man fungeert als 12e man en dat is zeker in Groesbeek een groot voordeel. Even later brak Delano weer door de linies van Groesbeek en werd hij met een forse tackle onderuit geschopt. De gele kaart had volgens velen een andere kleur moeten zijn. Er werd gevreesd voor een ernstige blessure, maar Delano kon na 10 minuten toch terugkomen in het veld, maar de aanslag had zijn tol geëist. De wedstrijd werd vele malen onderbroken voor blessure behandelingen van vooral Groesbeekse spelers en dat kwam het spel van SCH niet ten goede. Maar in de 33e minuut verzond aanvoerder Wesley Rossen een geweldige crosspass op Mark vd Boogaard. Na enkele bewegingen drukte Mark af en zijn inzet verdween onhoudbaar in de bovenhoek 1-1. SCH vergat door te drukken en de vele blessure behandelingen van Groesbeekse spelers ontregelde het spel van SCH. Een teruggelegde bal van Mark op de volledig vrijstaande Saber werd huizenhoog overgeschoten. Even later schopte een Groesbeekse speler Wesley Rossen na en met een gele kaart kwam hij goed weg. Vlak voor de rust mocht Groesbeek aan de linkerkant van het veld een erg goedkoop gekregen vrije trap nemen en de hoog indraaiende bal werd onvoldoende weggewerkt. De bal viel voor de rechterspits en met zijn zwakke been schoot hij de houdbare bal langs de verbouwereerde SCH doelman Giel en de ruststand was 2-1.

De tweede helft speelde zich voor een zeer groot gedeelte af op de Groesbeekse helft. Maar wat SCH ook probeerde, het gemis aan de vaste krachten was te zien.Toch lag het niet aan de inzet en strijd, want SCH wilde echt wel. Maar wederom waren de vele blessure behandelingen, provocaties en een uitstekende keeper van Groesb. boys er mede de oorzaak van dat SCH niet in haar normale spel kon komen. Bouchalga miste nog een geweldige schietkans door te treuzelen en geen handelingssnelheid te tonen. Delano kwam er nog een keer doorheen, maar zijn schot werd geblokt. En zoals altijd valt het doelpunt aan de andere kant. Wederom uit een standaard situatie. Weer werd een corner onvoldoende verwerkt. Giel kreeg de bal niet klemvast en een klaarstaande Groesbeekse speler kon zeer gemakkelijk binnenschieten 3-1. Te lang treuzelen met de bal, veel kappen en draaien, veelvuldig balverlies, onnauwkeurige passes en weinig oog voor de medespelers waren voorname oorzaken van deze onnodige en onverdiende nederlaag.  

SCH: Giel Gubbels (keeper), Jozef Hakizimani, Mo Ired, Sven Klaassen, Boubaker Bouchalga (Mohammed Kerkri),  Rifkie Holla, Jelano Cruden,  Luuk Arntz (Robbert van Seijen), Nasim Saber,        Mark vd Boogaard en Wesley Rossen (aanvoerder).

Door: Wil Oteman

Stand in deze klasse hier