Zaalvoetbal Hoofdklasse: Dynamo Lelystad te sterk voor ZSW/DPN2

Wijchen – Na een goeie warming up in een ijskoude hal begon dynamo erg sterk aan de wedstrijd. Het stond goed bij elkaar en had de zaakjes redelijk op orde. Na een goeie combinatie tussen Sijmen en André werd er dan ook gescoord met merendeels geluk. De bal kwam van de zijkant en glipte net door de keepers ze benen. (0-1)
ZSW was dan ook niet van plan om over zich heen te laten lopen en ging dus volle druk spelen , wat resulteerde met veel loopwerk en enorm veel kansen. De Dynamo verdediging stond als een huis , want Maarten keerde fantastische ballen uit het doel. Uiteindelijk kwam dan toch de 1-1 , een balletje tussen door kon de speler van ZSW zo binnentikken. (1-1) Dynamo herpakte zich redelijk snel en met een flitsende counter scoorde Andre zijn 1e van de avond. (2-1) Het was een boeiend duel , veel strijd , en zeker mooie aanvallen van beide kanten. ZSW was dan net even wat scherper in de afronding in die fase en scoorde vrij simpel de 2-2 binnen (2-2). De mooiste goal van de avond kwam de voet van Bram. Sijmen stuurde bram weg na een mooie actie binnendoor , en bijna op de achterlijn schiet Bram á la Van Basten vol in de andere hoek (reminder ’88) (2-3). ZSW zette dynamo vol onder druk waardoor het vaak de bal ook niet kwijt kon of juist wel maar dan lukte de combinatie niet met de middenman. ZSW had in de laatste 7 min de touwtjes in handen en Dynamo wachtte geduldig af. Toch kwam de 3-3 in de maak , door de aanvoerder van ZSW. In een hele simpele variant van een corner schoot de aanvoerder strak in de linkerhoek van Maarten het goal in. ZSW ging door en kreeg een vrije trap rond de 15 meter. Met een mooi geplaatst schot schoot de nummer 9 van ZSW de bal laag van Maarten het goal in. (Ruststand 4-3)


In de rust werd er gezegd dat Dynamo toch meer rust aan de bal moet hebben , om betere kansen te creëren. Dynamo pakte de draad weer op van de 1e helft en zocht meer de kant van Sijmen en Andre die het fantastisch deden in de punt. Na een stomme overtreding van Tim kreeg hij geel en werd het wel bekende 3 tegen 4 situatie. Met een beetje kunst en vliegwerk bleef Dynamo zeker goed op been en speelde dit keurig uit. Maarten gooide bal uit naar Luciano en die kreeg een sliding om ze oren waardoor nu Dynamo een 3 tegen 4 situatie kreeg. Deze werd dan erg goed uitgespeeld , andré legde de bal perfect voor de voet van Tim en schoot strak in de lage hoek van de keep. Dynamo kreeg eindelijk loon naar werken , Maarten gooide strak in de voeten van sijmen en met een sneaky balletje tussen door werkte André zijn 2e van de avond binnen met een schitterende hakbal (4-5)
In de laatste minuten ging ZSW alles of niets spelen , dat pakte erg goed uit voor ons , want sijmen kreeg de bal met 2 man in ze rug wist hij toch Tim aan te spelen en die rondde ijskoud af. (4-6) ZSW keeper ging ook meespelen en dynamo wist nog van de vorige keer tegen Andarinyo dat het niet te ver moet gaan zakken. Uiteindelijk na een mooie pass in het midden deed de aanvaller heel slim een overstapje waardoor Maarten toch verrast was. (5-6) ZSW rook bloed , en dynamo kreeg weer een flashback van vorige week in hun hoofd , maar Dynamo hield goed stand alleen ZSW was nog heel dichtbij in de allerlaatste seconde , maar die ging voorlangs waardoor scheidsrechter de wedstrijd beëindigde. Dynamo heeft dan eindelijk zijn welverdiende 3 punten in het verre Wijchen.

Doelpuntenmakers ZSW: 3x Vincent Swartjes en 2x Sjoerd Visser 

Tekst: ZVV Dynamo        Foto’s: HGV