Sprinkhanen houdt stand tegen sc Westervoort

ARNHEM – Zondag is in Westervoort het restant gespeeld van de gestaakte wedstrijd tussen sc Westervoort en Sprinkhanen uit Didam. De wedstrijd duurde slechts 3 minuten en begon met de aftrap voor sc Westervoort met een 0-1 tussenstand in het voordeel van de gasten. In de 3 minuten werd niet gescoord en werd de eindstand 0-1.

Op 23 november jl. werd het duel in 4D werd door arbiter Bertie Frazer in de 87e minuut gestaakt, net nadat Greg Jansen de 0-1 voor Sprinkhanen had gescoord. Scheidsrechter Frazer keurde de treffer eerst goed, maar werd door de spelers van Westervoort geattendeerd dat hun grensrechter met de vlag omhoog stond. Hierna ontstond er enig tumult en gingen beide teams met scheidsrechter Frazer naar de kleedkamer. Later bleek dat de wedstrijd definitief gestaakt was.

In eerste instantie legde de tuchtcommissie van de KNVB de vierdeklasser Westervoort een geldboete op en kreeg de ploeg van trainer Pim Scholten één punt in mindering. Ook moest het restant op het terrein van Sprinkhanen bij een 0-1 stand in Nieuw-Dijk worden uitgespeeld. Enige tijd later besliste de commissie van beroep anders. SC Westervoort krijgt geen boete, geen punt in mindering en de wedstrijd wordt op 18 januari om 14.30 uur in Westervoort hervat bij een 0-0 stand en niet bij een 0-1 tussenstand, tenminste totdat er een nieuwe brief verscheen. Een nieuwe brief van de KNVB met de definitieve uitspeel-voorwaarden geeft aan dat de laatste drie minuten moeten worden uitgespeeld met een stand van 0-1 in het voordeel van de Sprinkhanen.

De wedstrijd begon met een aftrap voor sc Westervoort. Sprinkhanen mocht niet meer wisselen en speelde de wedstrijd met tien man uit vanwege een rode kaart op de oorspronkelijke wedstrijddag. Westervoort had de mogelijkheid om nog eenmaal te wisselen. In de 3 minuten hield Sprinkhanen stand en na het laatste fluitsignaal gingen de armen ook omhoog en konden de douches worden opgezocht.

Door John van der Kamp

stand in de 3e klasse D