Westervoort krijgt gelijk en is op alle punten vrijgesproken

ARNHEM- De KNVB heeft SC Westervoort op alle punten vrij gesproken naar aanleiding van het gestaakte duel tegen Sprinkhanen op zondag 23 november van het vorig jaar. Dit duel in de 4e Klasse D werd in de 87e minuut gestaakt, net nadat Sprinkhanen op voorsprong was gekomen. Scheidsrechter Frazer keurde de treffer eerst goed, maar annuleerde die na overleg met de assistent scheidsrechter van SC Westervoort. Hierna haalden de spelers van Sprinkhanen vervolgens verhaal bij de leidsman, die daarop het duel onderbrak en later staakte.

 

De tuchtcommissie legde eerst Westervoort een geldboete op en kreeg er boven op één punt in mindering. Het restant moest bij Sprinkhanen worden uitgespeeld bij een 0-1 stand in het voordeel van Sprinkhanen.

Nu hebben de clubs te horen gekregen dat de commissie van beroep tot een andere uitspraak is gekomen. De club uit Westervoort krijgt geen boete, ook geen punt in mindering. Ten slotte is bepaald dat de wedstrijd op 18 januari om 14.30 uur bij SC Westervoort hervat moet worden bij een 0-1 stand. Sprinkhanen zal nu dus moeten afreizen naar Westervoort voor 3 minuten voetbal. De clubs krijgen nog binnenkort de richtlijnen door wie er wel en niet aan het restant van de wedstrijd kunnen aantreden.

©Door de redactie

Stand 4e klasse D