Wedstrijdverslag en videosamenvatting van Achilles ’29 – Jong PSV

GROESBEEK – De goede voortekenen van de laatste (oefen)wedstrijden werden in de eerste wedstrijd na de winterstop ook bewaarheid. Op de eigen Heikant werd Jong PSV met een kansloze 2-0-nederlaag naar huis gestuurd. Als men zich met het bij vlagen prima spel wat beter had beloond had een hogere score er gemakkelijk ingezeten. Volgende week wederom een thuiswedstrijd en wel tegen runner-up FC Eindhoven, die koploper NEC een pak slaag gaf. Vrijdag 23 januari om 20:00 u.

Met de van een langdurige blessure teruggekeerde Tim Sanders in de basis deelde Achilles van meet af de lakens uit tegen het team van Darije Kalezic. Achillescoach François Gesthuizen schoof opnieuw Steven Edwards door naar centraal op het middenveld en die greep daar zijn kans met verve. Na een kwartier werd de thuisploeg al beloond: Tim Sanders kopte een goede vrije trap van Thijs Hendriks fraai tegen de touwen: 1-0. Vervolgens hielden de wit-zwarten hun gasten in de tang en nadat hij binnen de beruchte lijnen was neergelegd, leek Freek Thoone Achilles op rozen te zetten. Maar hij faalde vanaf 11 meter. Een tweede, overigens terechte penalty, vond arbiter Otto vlak daarna te veel van het goede, toen Thoone na een fantastische crosspass van Tim Sanders en de prima voorzet van Thijs Hendriks voor open goal tegen de grond werd geduwd. Daarna herpakte PSV zich en moest Achilles terug. De Eindhovenaren vonden echter bij de afronding Tim Sanders met een blok en doelman Leon ter Wielen op hun weg, zodat de ruststand 1-0 werd.

Na de thee was het van beide kanten iets rommeliger. Achilles heerste net als vlak voor de rust iets minder, maar net als de laatste weken staat de defensie als een huis. Het meeste gevaar kwam nog van een verre boogbal vanuit het middenveld, die gelukkig naast het doel viel. Ook een goede vrije trap François Marquet belandde in het zijnet. Ook Achilles liet zich niet onbetuigd, maar Mehmet Dingil en Jop van Steen stonden net niet goed genoeg om het juiste eindschot te geven. Ruim een kwartier voor tijd was dat anders. Tim Sanders stoomde van achteren uit op en lanceerde Freek Thoone, die zijn fraaie poging in eerste instantie op de paal zag belanden, maar in de rebound meteen vol vuur raak knalde: 2-0. Daarmee zat de wedstrijd in de tas en speelde Achilles het duel volwassen uit.

Bekijk hier de samenvatting van de wedstrijd van Achilles TV:

Meer Achilles vindt je hier hier