Voorbeschouwing: FC Zutphen – Go Ahead Kampen (1e klasse za)

ZUTPHEN – FC Zutphen treedt aanstaande zaterdag op sportpark ’t Meijerink aan tegen Go Ahead Kampen. Dit natuurlijk onder voorbehoud dat de weersomstandigheden dit toelaten. Onze gasten uit Kampen hebben, net als FC Zutphen, een slechte eerste seizoenshelft achter de rug. Men verzamelde welgeteld 1 punt meer dan de Zutphenaren, waardoor ook deze positie een promotie degradatie plaats betreft. Beide ploegen hebben dus wat goed te maken. Go Ahead won de thuiswedstrijd tegen FC Zutphen met 3-0, een uitslag waar niets op af te dingen viel. De mannen uit Kampen, vorig jaar gedegradeerd uit de Hoofdklasse, zullen er alles aan doen om er een goede 2e seizoenshelft van te maken.

Dat geldt zeker ook voor FC Zutphen. De competitiewedstrijd vorige week tegen Berkum werd afgelast. Het enige duel dat doorgang vond was die van DETO tegen DOS Kampen dat ternauwernood door het hoog geplaatste DETO gewonnen werd, met 4-3. Ook hier uit blijkt weer dat de verschillen gering zijn.

Het zal er de komende wedstrijden om gaan vooral achterin de nul te houden, en voorin regelmatig een doelpuntje mee te pikken. Het zal een zware strijd worden om degradatie plaatsen te ontlopen, maar dat maakt voetbal nu eenmaal aantrekkelijk.

We hebben in het oefenduel tegen CSV Apeldoorn gezien dat er de nodige routine achterin staat. Maar het is van belang dat het hele team zelfvertrouwen en overtuiging uit straalt. Daar zal het de komende wedstrijden op aan komen.

We hopen, ondanks de kou zaterdag, op een warme publieke belangstelling, waardoor het weer ouderwets gezellig en sfeervol is op ons sportpark.

Voorafgaand aan deze wedstrijd spelen de jongens van trainer Stef van Meerveld, van het 2e zaterdagteam om 12.00 uur thuis tegen Excelsior ’31 uit Rijssen. Onze jongens nemen momenteel een knappe 3e plaats in op de ranglijst. En dat is een prima prestatie voor een team dat aan het begin van het seizoen uit veel nieuwe spelers bestond.

Door: Gerjan Nijland

Stand in deze poule