Tussenbalans 5e Klasse G: FC ZUTPHEN niet kansloos voor de titel

ARNHEM – Tijdens de winterstop gaat Het Gelders Voetbal van iedere klasse waarin Gelderse clubs actief zijn een tussenbalans opmaken. Hoe staan de clubs ervoor en wat is de prognose in het verloop van de huidige competitie. Vandaag de 5e Klasse G. Ook in deze klasse 14 Gelderse Clubs. Verspreid over de Achterhoek, maar ook uit de regio Zutphen, regio Apeldoorn en Zevenaar

  •  De kop van de ranglijst

Aan kop van de 5e klasse G staat Dierensche Boys. Het team van trainer Charles Reichert staat 1 puntje los van nummer 2 TKA uit Apeldoorn.  FC Zutphen en Voorts sluiten aan, maar wel op enige achterstand. In de 2e periode is FC Zutphen nog ongeslagen, gevolgd door Dierensche Boys die al een periodetitel op zak heeft. Op 1 februari treffen deze beide teams elkaar in Dieren. De heen wedstrijd werd door FC Zutphen met 2-1 gewonnen.

  •  De middenmoot in de 5e klasse G

Die begint eigenlijk al bij plaats 5 waar Anadolu`90 staat. De club uit Eerbeek heeft al 10 punten achterstand op de koploper. Direct daar achter volgt Socii, sc Doesburg en Orderbos. Deze teams kunnen nog voor een verrassing zorgen in de 3e periode, maar door de grote achterstand is men al kansloos voor de titel.

  •  De staart

Zoals eerder gezegd, uit de 5e klasse kan men niet degraderen. De clubs vanaf plek 9 t/m 14 wachten in het 2e deel van de competitie op de thuiswedstrijd tegen een van de koplopers, of anders tegen een directe lotgenoot uit de eigen regio. SHE uit Hall bezet de laatste plaats, met SDZZ uit Zevenaar er direct boven. De Hoven, EDS, Beatrix en Klein Dochteren gaan het proberen om nog iets te klimmen op de ranglijst.

De clubs Dierensche Boys en TKA uit Apeldoorn staan er goed voor om te promoveren naar de 4e klasse. De beste papieren lijkt Dierensche Boys te hebben, daar men thuis nog ongeslagen is en de concurrenten TKA en FC Zutphen op bezoek krijgt. FC Zutphen, de club van trainer Gert Jan Oogjes die volgend jaar Technisch Coördinator zal zijn bij FC Zutphen, is beslist niet kansloos voor de titel. De wedstrijd in Dieren begin februari is cruciaal voor het verloop van de competitie, mede ook voor de stand in de 2e periode. De clubs die de periodetitels gaan oprapen hebben vol op kans om te promoveren, daar het onderliggende verschil met de degradanten uit de 4e klasse niet al te groot is.

Door: John van der Kamp

stand in de 5e klasse G