Tussenbalans 5e Klasse D: GSV`38, svDinxperlo & Terborg strijden om de titel

ARNHEM – Tijdens de winterstop gaat Het Gelders Voetbal van iedere klasse waarin Gelderse clubs actief zijn een tussenbalans opmaken. Hoe staan de clubs ervoor en wat is de prognose in het verloop van de huidige competitie. Vandaag de 5e Klasse D. Ook in deze klasse 14 Gelderse Clubs die voornamelijk in de Achterhoek van Gelderland vertoeven.

  •  De kop van de ranglijst

GSV `38 o.l.v. hoofdtrainer Henk Drenth heeft een unieke reeks neergezet. De club uit Giesbeek heeft haar 12 wedstrijden voor de winterstop allemaal gewonnen en staat met 36 punten ongeslagen aan kop van de 5e Klasse D. Op de 2e plaats treffen wij sv Dinxperlo aan, met evenzoveel punten maar wel met 2 wedstrijden meer gespeeld. Dinxerlo kan terugzien op een goede reeks en staat aan kop van de 2e periode. Nummer 3 is Terborg en was 7 wedstrijden lang ongeslagen. De club van de scheidende trainer Edwin Grotenhuis verloor daarna eerst de thuiswedstrijd tegen VVG `25 om een week later in Giesbeek ook de punten aan GSV `38 te laten . Terborg is met 33 punten uit 13 wedstrijden zeker niet kansloos voor de titel maar kan zich geen misstap veroorloven gezien de ongeslagen status van de koploper.

  •  De middenmoot

De middenmoot wordt aangevoerd door VVG `25 uit Gaanderen. De club van trainer Theo Besselink verloor in de laatste 9 wedstrijden geen enkele wedstrijd en klom hierdoor naar de 4e plaats. NVC uit Netterden volgt op 1 punt achterstand en heeft nog fris de uitslag van de laatste competitie wedstrijd in hun gedachte staan. In een doelpuntrijkewedstrijd won NVC met 8-4 van Westendorp. Zowel VVG `25 als NVC  richten zich voor de 4e plaats die  naar alle waarschijnlijkheid een ticket voor de na-competitie zal gaan opleveren. Ook de 5e plaats komt hiervoor in aanmerking daar nummer 2 van de eindrangschikking dit jaar een aparte promotie wedstrijd gaat spelen.

  •  De staart van de 5e Klasse D

In de 5e klasse kan men niet degraderen. De onderste 2 plaatsen worden bezet door Den Ham en Sint Joris. De overige clubs op de ranglijst proberen nog het beste van te maken om zo hun eigen supporters tijdens de thuiswedstrijden te trakteren op een leuk potje voetbal. Men kijkt uit naar de thuiswedstrijden tegen één van de drie koplopers of naar een onderlinge broederstrijd tegen een klasse genoot. VVL krijgt Stokkum op visite en Den Dam krijgt op de laatste speeldag NVC uit Netterden op bezoek.

Het is duidelijk in deze competitie wie voor de titel in aanmerking gaat komen. GSV `38 uit Giesbeek heeft de beste papieren, maar gezien de reeks van sv Dinxperlo moet het team van de scheidende trainer Bennie Mellendijk niet worden onderschat. Terborg is een goede 3e en zal via de na-competitie zich ook in de strijd mengen voor promotie naar de 4e klasse. De nummers 2 uit alle 5e klassen gaan na de competitiereeks de strijd aan voor 4 extra promotie plaatsen in de 4e klasse. Bekend is dat op 14 mei de nummer 2 van 5D tegen de nummer 2 van 5C speelt. De verliezers vallen terug naar de groep periodekampioenen. Die spelen dan op 17 en 25 mei voor promotie naar de 4e klasse.

Door John van der Kamp

stand 5e klasse D