Tussenbalans 4e Klasse F: ONA `53 klopt aan de deur van de 3e klasse

ARNHEM – Tijdens de winterstop gaat Het Gelderse Voetbal van iedere klasse waarin Gelderse clubs actief zijn een tussenbalans opmaken. Hoe staan de clubs ervoor en wat is de prognose in het verloop van de huidige competitie. Vandaag de 4e Klasse F. Ook in deze klasse 14 Gelderse Clubs die gaan uitmaken wie er gaat promoveren naar de 3e klasse of moet afglijden naar de laagste klasse van de KNVB. Inmiddels is De Paasberg door de KNVB uit de competitie gehaald.

  •  De kop van de ranglijst

Florissant aan kop staat het Wageningse ONA `53 van trainer André Hagen. ONA `53 heeft al een ruime voorsprong genomen op de nummer 2 van de 4e klasse F DVOL uit Lent. Weliswaar 1 wedstrijd meer gespeeld, het gat is inmiddels 9 punten. DVOL zette vlak voor de winterstop een goed reeks neer en is nu 7 wedstrijden ongeslagen, uit 4 wedstrijden hiervan werd de volle winst behaald. Direct hier achteraan staan Arnhemse Boys, HAVO en GVA op respectievelijk 1 en 2 punten achterstand. Deze clubs gaan uitmaken wie de afvallende periode titel gaat oppakken.

  • De middenmoot

De middenmoot van deze klasse wordt aangevoerd door het Arnhemse SML. Angeren, Veluwezoom en Worth Reden proberen uit de onderste regionen weg te blijven. SML o.l.v. hoofdtrainer Roberto Straal ontvangt direct na de winterstop koploper ONA `53 en zal deze wedstrijd moeten winnen om aansluiting richting TOP 4 te houden, de stadsderby tegen Arnhemse Boys (thuis op De Bakenberg) staat voor 22 maart op de kalender

Roberto aan tafel bij Het Gelderse Voetbal

Roberto aan tafel bij Het Gelderse Voetbal

  •  De staart van de 4e Klasse F

De KNVB heeft De Paasberg na de onregelmatige thuiswedstrijd tegen HAVO uit de competitie genomen. Er zijn nu nog 3 degradatie plaatsen over, waarvan 1 rechtstreeks. Uchta uit Ochten staat op deze positie, met OSC en RVW daar direct boven. Deze clubs zullen alles uit de kast moeten halen om niet af te dalen naar de 5e klasse. Op 25 januari staat de wedstrijd tussen OSC en RVW uit Renkum op het programma. De nieuwe trainer van OSC uit Oosterhout Bert Willemsen staat sinds het nieuwe jaar voor de groep en krijgt direct dit degradatieduel voor de kiezen en zal voor de volle 3 punten moeten gaan.

ONA `53 lijkt na de degradatie van vorig jaar weer terug te keren naar de 3e klasse. Men moet in het 2e deel van de competitie nog wel op bezoek bij DVOL, Arnhemse Boys en HAVO, maar heeft genoeg kwaliteit in huis om promotie te realiseren. De hiervoor genoemde clubs krijgen ook de kans om via de fel begeerde na-competitie promotie af te dwingen. GVA uit Doornenburg is de outsider in de 4e klasse F en loert waarschijnlijk op een periodetitel. Wie De Paasberg gaat vergezellen naar de 5e klasse staat nog open. Uchta, OSC en RVW behoren daaronder. Verwacht wordt dat OVC `85 de nodige punten zal gaan sprokkelen en de dans gaat ontlopen. In 2007 zakte OVC`85 af naar de 5e klasse, dat wil deze historische rijke club (hoofdklasser in 1997) niet nog eens meemaken.

Door John van der Kamp

stand in de 4e klasse F