Tussenbalans 4e Klasse C: FC TRIAS de outsider voor de titel

ARNHEM – Tijdens de winterstop gaat Het Gelders Voetbal van iedere klasse waarin Gelderse clubs actief zijn een tussenbalans opmaken. Hoe staan de clubs ervoor en wat is de prognose in het verloop van de huidige competitie. Vandaag de 4e Klasse C. Ook hier het maximale aantal van 14 Gelderse Clubs in deze klasse, voornamelijk gelokaliseerd in de Achterhoek, de regio Winterswijk en tegen het randje aan van de provincie Overijssel.

  •  De kop van de ranglijst

Spanning aan de kop van de ranglijst, want er staan 3 clubs die de koppositie delen met het gelijk aantal wedstrijdpunten. Sportclub Lochem, Keijenburgse Boys en M.E.C. uit Miste gaan samen met de nummer 4 FC TRIAS uit Winterswijk een enerverend 2e deel van de competitie mee maken. Uit deze 4 clubs zal de kampioen komen die mag promoveren naar de 3e klasse. M.E.C. start op 25 januari thuis tegen Spcl. Lochem en kan direct de eerste klap uitdelen. Spcl. Lochem moet nog uit naar Keijenburgse Boys en krijgt FC TRIAS op bezoek. Keijenburgse Boys lijkt de beste papieren te hebben. De club van trainer Ronald Hermsen krijgt de complete concurrentie nog op bezoek. FC TRIAS lijkt de outsider te zijn voor het kampioenschap. Trainer Steven Verheyen beschikt over een ruime selectie en past regelmatig ook jeugdspelers in en dit kan weleens een voordeel gaan opleveren.

  •  De middenmoot in 4C

De middenmoot in 4c begint met Sp Rekken, gevolgd door Spcl. Neede, Ruurlo, Mariënveld en KSV Vragender. Deze clubs hebben als doel weg te blijven uit de onderste regionen en hebben al een marge opgebouwd. De afstand naar boven, de TOP 4, is ook te groot om daar op te richten. Misschien kan men in de 3e periode nog een kunststukje uithalen, gezien men voor de 2e periode ook al te ver van de bovenste plaatsen staat.

  •   De staart van de ranglijst

Vijf clubs staan in de gevarenzone. Erix uit Lievelde staat op een directe degradatie plaats, samen met SVBV uit Barchem. Dan zijn er nog 2 plaatsen open die dwingen om voor klassenbehoud te spelen. Hiervoor komen Vosseveld, Vios Beltrum en vv Zelhem voor in aanmerking. Vosseveld lijkt de beste papieren te hebben gezien het thuisvoordeel in een aantal belangrijke wedstrijden.

De 4e klasse C zal een spannend eindslot opleveren. Liefst 4 clubs hebben zicht op de titel. Het is nog even koffiedik kijken wie de favoriet is in deze. Sportclub Lochem scoort makkelijk en heeft de teller al op 42 doelpunten staan. FC TRIAS dient zeker niet onderschat te worden en gaat als outsider het 2e deel in. Onderin lijkt het doek te vallen voor zowel Erix als SVBV of men moet nog een goede reeks neer zetten om zo naar boven te kruipen.  vv Zelhem zal er voor moeten waken niet op plaats 11 en 12 te komen. Het programma aan het einde van de competitie geeft een uitwedstrijd tegen concurrent VIOS Beltrum aan en tot slot de thuiswedstrijd tegen titel kandidaat Sportclub Lochem, maar misschien is de strijd bovenin dan al gevallen.

Door :John van der Kamp

stand 4e klasse C