Tussenbalans 3e Klasse D: BVC `12 stevent op de 2e klasse af

ARNHEM – Tijdens de winterstop gaat Het Gelders Voetbal van iedere klasse waarin Gelderse clubs actief zijn een tussenbalans opmaken. Hoe staan de clubs ervoor en wat is de prognose in het verloop van de huidige competitie. Vandaag de 3e Klasse D. Ook in deze klasse 14 Gelderse Clubs die voornamelijk uit de regio Arnhem, Nijmegen en De Betuwe komen.

  •  De kop van de ranglijst

BVC `12 lijkt voor de 3e keer op rij de titel te grijpen om zo te promoveren naar de 2e klasse.De club uit Beek van trainer Luuk Maes staat 8 punten los van VDZ uit Arnhem. Hier direct achter staan Hatert en Spero die waarschijnlijk samen met VDZ na het behalen van een periodetitel ook via de nacompetitie gaan proberen BVC `12 te vergezellen.

bvc 12

  • De middenmoot

De competitie lijkt voor zowel Dio `30, Groesbeekse Boys en Beuningse Boys al te zijn gespeeld. Deze clubs spelen te wisselvallig en het verschil met de top 4 lijkt te groot, men zal alleen nog voldoende punten moeten sprokkelen om niet in de onderste regionen te belanden. Natuurlijk bestaat de mogelijkheid dat één van deze drie clubs haar pijlen richt op de derde periode om zo toch nog een leuk competitieslot te hebben.

  • De staart van de ranglijst in de 3e klasse D

Driel bezet momenteel de onderste plaats en lijkt samen met Millingen af te dalen naar de 4e klasse. De clubs die aan het eind van de competitie op plaats 11 en 12 staan komen in aanmerking om via de nacompetitie eventuele degradatie te ontlopen. Voor deze 2 plaatsen komen op dit moment 5 clubs in aanmerking en zij moeten er alles aan doen om de wedstrijden tegen hun directe concurrenten te zien te winnen. Eldenia ontvangt thuis in het 2e deel van de competitie 4 degradanten en lijkt de beste papieren te hebben. Jonge Kracht krijgt in Huissen SCH en Echteld op bezoek. Echteld krijgt naast de 2 directe degradanten (Driel en Millingen) ook Blauw Wit thuis. Kandidaat nummer 4 Blauw Wit heeft de thuiswedstrijden tegen Driel, SCH en Jonge Kracht op het programma staan en tot slot krijgt SCH in Nijmegen alleen Millingen op bezoek.

Zoals gezegd is het Beekse BVC `12 de titel favoriet in deze klasse en stevent richting 2e klasse. VDZ, Hatert en Spero gaan de periode titels oppakken en via de nacompetitie ook hun geluk beproeven. In de onderste regionen staan 7 clubs in de gevarenzone. Voor Driel en Millingen lijkt handhaving een grote klus te worden. Wie voor de overige 2 plaatsen in aanmerking gaan komen en nacompetitie moeten gaan spelen voor klassenbehoud is nog een groot vraagteken. Eldenia kan via het thuisvoordeel de dans ontlopen, maar het zal dan wel de broodnodige overwinningen moeten binnenslepen.

Door: John van der Kamp

stand in de 3e klasse D