Tussenbalans 3e Klasse C: Vorden grote favoriet promotie naar 2e klasse

ARNHEM – Tijdens de winterstop gaat Het Gelders Voetbal van iedere klasse waarin Gelderse clubs actief zijn een tussenbalans opmaken. Hoe staan de clubs ervoor en wat is de prognose gezien het verloop van de huidige competitie. Vandaag de 3e Klasse C met 12 Gelderse Clubs, met Vorden als de absolute favoriet voor promotie.

  • De kop van de ranglijst

Aan kop van de ranglijst staat dus vv Vorden, het team van trainer Michel Feukkink, met maar liefst 9 punten op nummer 2 RKZVC uit Zieuwent, dat zich goed heeft hersteld na een matige start. Na 3 wedstrijden wist de club van trainer Laurens Knippenborg nog geen enkele punt te scoren, maar heeft nu 25 punten behaald. De 2e plaats moet wel gedeeld worden met AZC uit Zutphen dat de laatste twee wedstrijden kansloos verloor en daardoor iets achterop raakte, maar zal zeker straks een periodetitel binnen gaan slepen.

  • De middenmoot

De middenmoot wordt aangevoerd door sc Varrseveld, gevolgd door Gendringen en PAX. Varsseveld raakte net voor de winterstop achterop, speelde 3 keer gelijk en verloor in Vorden met 1-0. Verwacht wordt dat Varsseveld zich straks zal herstellen en in de strijd voor ’n na-competitie plaats zal mengen. Door de grote voorsprong van Vorden lijkt het erop dat plaats 4 straks goed is voor een nacompetitie ticket, waar Varrseveld nu slechts 4 punten van verwijderd is.

  • De staart van de 3e klasse C

De overige 6 Gelderse clubs staan in de onderste deel van de ranglijst, waarvan vv Doetinchem op de onderste plaats. Deze club met status behoort niet af te dalen naar de 4e klasse, maar zal alles uit de kast moeten halen om dit te voorkomen. De herstart na de winterstop is dan direct cruciaal voor het team van trainer Ruben Klaver. Doetinchem moet op bezoek bij Warnsveldse Boys en kan zich geen misstap veroorloven. Winst is noodzakelijk om richting plaats 12 en 11 te kijken, waar FC Eibergen, VVO en het Borculose Reunie uit weg willen blijven. Zowel het Aaltense AD `69 als Warnsveldse Boys gaan voor directe handhaving. Hierdoor zal het in de 3e klasse C aan het einde van de competitie een heftig slot worden.

Het kan bijna niet anders dat Vorden volgend jaar 2e klasser zal zijn. Deze voorsprong zal men niet verspelen. Via het behalen van een periode titel gaan RKZVC, AZC en Varsseveld waarschijnlijk proberen om Vorden te vergezellen. Wie gaat degraderen staat volledig open. Ondanks dat Doetinchem momenteel op de laatste plaats bivakkeert, verwacht men toch dat deze Koninklijke club zich gaat handhaven, hetzij via de na-competitie. Eind mei zal alles beslist zijn.

Door: John van der Kamp

stand en uitslagen 3e Klasse C