Tussenbalans 2e klasse i : In deze Koningsklasse is alles nog mogelijk

ARNHEM – Tijdens de winterstop gaat Het Gelders Voetbal van iedere klasse waarin Gelderse clubs actief zijn een tussenbalans opmaken. Hoe staan de clubs ervoor en wat is de prognose in het verloop van de huidige competitie. Vandaag de 2e Klasse i met een 100% score van Gelderse Clubs, want alle 14 clubs zijn in de provincie Gelderland gehuisvest. Voor enkele penningmeesters van deze 14 clubs is dit een prettige omstandigheid, daar een aantal derby`s tussen deze clubs een aardige recette kan opleveren voor de thuisclub, een meevaller is dan ook voor `n 2e klasser extra meegenomen.

 

  •  De kop van de ranglijst

In deze klasse is nog alles mogelijk, ook aan de kop van de ranglijst. Woezik heeft weliswaar een periode op zak en was vooraf de kandidaat voor de titel, maar heeft in het eerste deel van de competitie ook een aantal misstappen ondergaan. OBW uit Zevenaar en FC Winterswijk lijken de enige twee clubs die ’n rechtstreekse promotie van Woezik nog kunnen ontregelen en staan op korte afstand van de koploper uit Wijchen.  De 4e plaats op de ranglijst zal aan het einde van de competitie waarschijnlijk ook een prijs opleveren indien Woezik kampioen wordt en de nu behaalde periodetitel doorschuift. De clubs die daarvoor in aanmerking lijken te komen zijn Leones uit Beneden-Leeuwen en SDOUC uit Ulft. Beide clubs hebben door evenveel gewonnen en verloren wedstrijden, dus met hetzelfde punten aantal.

  •   De middenmoot

Maar liefst vijf clubs staan in de middenmoot met ook hetzelfde punten aantal. Van Babberich kan verwacht worden dat men aansluiting krijgt aan de kop van de ranglijst. Het team van trainer Ricardo Gil Y Muinos had een stroef begin, won daarna 4 wedstrijden op rij, maar kon verrassend genoeg in de laatste 2 thuiswedstrijden niet de volle winst pakken. Ook het team van de scheidende trainer Maurits Pol van Quick 1888 speelt te wisselvallig en had zich een hogere klassering toe bedacht. Orion, DCS uit Zevenaar en WAVV zullen er alles aan doen om van de 11e plaats weg te blijven om zodoende klassenbehoud te realiseren.

  •   De staart van de 2e klasse i

De clubs die na de laatste speeldag op plaats 13 en 14 staan degraderen rechtstreeks naar de 3e klasse. Sta je op plaats 12 of 11 dan heeft men de mogelijkheid om via de na-competitie zich veilig te spelen. Zowel DVV uit Duiven, De Trekvogels, DVC `26 uit Didam en het Doetinchemse VIOD staan in deze gevarenzone. Twee clubs lijken in het voordeel te zijn. DVC `26 en VIOD krijgen ieders nog 2 concurrenten in het 2e deel van de competitie thuis op bezoek. DVV en De Trekvogels hebben slechts 1 maal thuisvoordeel tegen de 3 directe opponenten. De Trekvogels uit Nijmegen heeft de meeste tegendoelpunten achter haar naam staan in deze klasse. Opvallend is wel dat dit team van trainer Erik Schiltmans vaker het net wist te vinden dan de clubs die in de onderste regionen bivakkeren.

Gezien het spelverloop in het 1e deel van de competitie lijkt Woezik toch de grootste kanshebber te zijn voor de titel. Daarentegen zijn zowel OBW als FC Winterswijk niet kansloos en is sc Babberich de outsider die nog voor een verrassing kan zorgen. De vier clubs die nu de staart van de ranglijst bezetten gaan waarschijnlijk ook uitmaken wie rechtstreeks gaat degraderen, tenzij men het gat tussen de clubs in de huidige middenmoot weet te dichten en de clubs als WAVV, DCS en het Nijmeegse Orion minder presteren dan in het 1e deel van de competitie en zich dan ongewild gaan mengen met de 4 onderste plaatsen.

Door: John van der Kamp

 

stand 2e klasse i