Tussenbalans 1e Klasse E : Alverna trotse koploper

ARNHEM – Tijdens de winterstop gaat Het Gelders Voetbal van iedere klasse waarin Gelderse clubs actief zijn een tussenbalans opmaken. Hoe staan de clubs ervoor en wat is de prognose in het verloop van de huidige competitie.

Vandaag de 1e Klasse E. In deze klasse maar liefst 8 Gelderse Clubs: ALVERNA, sc SILVOLDE, ROOD-WIT, sc BEMMEL, LONGA `30, sv GROL, CONCORDIA WEHL en vv RHEDEN.

  • De kop van de ranglijst

Alverna de club uit Wijchen voert na 13 wedstrijden de ranglijst aan en heeft 5 punten voorsprong op de nummer 2 en zelfs 8 op de nummer 3 van de ranglijst. De 2e Gelderse club die wij op de ranglijst tegenkomen is sc Silvolde.De club van trainer Scot Calderwood, waar vader Jimmy Calderwood momenteel de honneurs waar neemt, staat weliswaar op 10 punten achterstand maar krijgt in het 2e deel van de competitie de complete top 3  in eigen huis op bezoek en hoopt door het thuisvoordeel de concurrentie aan de kop van de ranglijst te passeren en zodoende via een te behalen nacompetitie plaats promotie af te dwingen. In de winterstop vertoeft sc Silvolde in het buitenland en heeft haar trainingskamp opgeslagen in het Spaanse Malaga. Daar zal men zich moeten opladen ter voorbereiding van de start van de 2e seizoenshelft, waar de uitwedstrijd tegen De Zweef op papier staat.

  • De Middenmoot

De clubs Rood Wit en sc Bemmel staan samen met Longa`30 uit Lichtenvoorde in de middenmoot gerangschikt. Als belangrijkste oogpunt hebben deze drie clubs om uit de onderste regionen weg te blijven. Het Groenlose sv Grol staat momenteel op de 11e plaats van de ranglijst in de 1e klasse E. Aan het einde van de competitie moet minimaal plaats 10 het doel zijn om niet via de lastige nacompetitie enig averij op te lopen. Na de winterstop start sv Grol met een thuiswedstrijd tegen degradatie concurrent Rheden. De 3 punten zullen in Groenlo moeten blijven om zo aansluiting te kunnen behouden richting middenmoot.

  • De staart

Voor Concordia Wehl (nr. 12) en vv Rheden (nr. 13)  staat de vlag er minder gunstig voor. Wel is Concordia met een goede serie bezig en behaalde uit de laatste 3 wedstrijden maar liefst 7 punten. Op 25 januari staat voor de herstart van de competitie de thuiswedstrijd tegen Rood-Wit op het programma. Deze wedstrijd zal voor de club uit Wehl een strohalm moeten zijn om de zich naar een veilige plaats op de ranglijst te kunnen manoeuvreren.  Voor vv Rheden ziet het vervolg van de competitie er minder rooskleurig uit. In het 2e deel van de competitie krijgt men van de 4 koplopers alleen Hoogland op bezoek en staan de uitwedstrijden tegen de directe degradatieconcurrenten sv Grol en Concordia Wehl op het programma. Opvallend is wel dat vv Rheden al 21 keer het net heeft weten te vinden. Misschien geeft dit vertrouwen voor de goede afloop van de competitie.

Halverwege mei wordt de eindbalans opgemaakt voor alle clubs uit de 1e klasse E en zal voor die clubs die in de nacompetitie belanden nog een langere verloop krijgen. Alverna, de club van trainer Rob Bouman, is de absolute titelkandidaat in deze klasse en hoogstwaarschijnlijk zal Luctor et Emergo uit Almelo afdalen naar de 2e klasse.

 

door : John van der Kamp

Programma en stand 1e Klasse E