Tiental De Graafschap verliest van nummer vijf FC Emmen

DOETINCHEM – De Graafschap heeft in de eerste competitiewedstrijd van 2015 geen denderende indruk achtergelaten. De ploeg van trainer Jan Vreman verloor in stadion De Vijverberg met 1-2 van nummer vijf FC Emmen. De gasten kwamen voor rust op voorsprong via Cas Peters. Niek Vossebelt verdubbelde de score drie minuten voor de pauze. In de tweede helft kreeg Hidde Jurjus rood en kwam De Graafschap via Vincent Vermeij nog wel op 1-2. Meer bleek er niet in te zitten.

Minuut stilte
De Graafschap begon, zonder de geschorste Ted van de Pavert en geblesseerde Jan Lammers, met een minuut stilte ter nagedachtenis aan de onlangs overleden oud-sportverzorger Ben Duiverman. In de eerste helft kreeg FC Emmen de beste kansen. In de achtste minuut raakte Boy Deul via Hidde Jurjus de paal en negen minuten later mikte diezelfde rechtsbuiten, tot grote opluchting van De Graafschap, in kansrijke positie naast.

Twee goals Emmen
De ploeg van Jan Vreman kwam niet aan het voetballen en moest na een klein half uur een tegengoal incasseren. Cas Peters, topscorer van de Jupiler League, zette de defensie van De Graafschap te kijk en poeierde de bal in de kruising (0-1). Een kwartier later, drie minuten voor rust, verdedigde de achterhoede van De Graafschap niet daadkrachtig. En daardoor kreeg Niek Vossebelt een niet te missen kans op de tweede Emmense treffer: 0-2.

Rode prent Jurjus
Voor rust kwam De Graafschap er eigenlijk niet aan te pas. Het spel was niet goed en trainer Vreman greep in de rust dan ook in. Hij bracht Edwin Linssen en Bart Straalman en even leek het erop dat De Graafschap de tegenstander de wil oplegde. Dat duurde niet lang, daar de thuisploeg na 56 minuten met tien man verder moest. Doelman Hidde Jurjus gleed uit, wist niet meer wat hij moest doen en pakte in een reflex de bal buiten de zestien in zijn handen. Na de rode kaart haalde Vreman Hulst naar de kant en maakte Jordy van de Kracht zijn debuut in competitieverband.

Niet verder dan 1-2
Emmen kreeg vervolgens een aantal mogelijkheden om de score uit te breiden, maar slaagde daar niet in. Peters raakte het zijnet, terwijl iets later zowel Van de Kracht als Vlatko Lazic voorkwamen dat de dreigende Emmen-aanvaller Deul tot scoren kwam. In plaats daarvan scoorde De Graafschap de aansluitingstreffer. Een fantastische steekpass van Lazic werd door Jerry van Ewijk tot bij Vincent Vermeij bezorgd: 1-2 en zijn tiende competitiedoelpunt. Echt spannend werd het niet meer; het bleef bij 1-2.

Bron: de Graafschap

Klik hier voor meer informatie uit deze klasse