TC Marcel Sileon (Columbia) hoopt dat zegereeks aanhoudt

APELDOORN – De winterstop onderbrak de indrukwekkende serie waaraan Columbia in november begon. Met zes overwinningen uit de laatste zes competitieontmoetingen van het kalenderjaar 2014 stoomde de formatie van Marcel Sileon op naar de tweede plaats in de derde klasse B.
De tweede periodetitel lonkt. Aan de vooravond van de tweede seizoenshelft hoopt de Columbia-trainer vanzelfsprekend dat de zegereeks aanhoudt, hij weet tegelijkertijd dat zijn ploeg de punten niet cadeau zal krijgen. “We zullen geen enkele wedstrijd zo maar winnen”, beseft Sileon dat zijn manschappen zondag in de zware uitwedstrijd bij Albatross meteen met de billen bloot moeten.

sileon-715x408

Sileon is niet vergeten hoe de vlag er exact een jaar geleden bij hing aan de Winkewijert. Destijds dobberde het vlaggenschip quasi onbekommerd rond in de tweede klasse. Sileon noemde plaatsing voor de nacompetitie om promotie naar de eerste klasse een reële optie. Columbia kwalificeerde zich inderdaad voor de play-offs, alleen niet helemaal zoals staf en spelers voor ogen hadden… Met het nodige afgrijzen denkt de coach van de geelzwarten terug hoe op een rampzalige tweede competitiehelft degradatie volgde. “Bij de winterstop stonden we nota bene op de vierde plaats. Na de 4-0 nederlaag tegen Robur kwam de klad erin.”

Columbia’s technische baas steekt zijn ambities niet onder stoelen of banken. Sileon wil zo snel mogelijk het verloren gegane terrein herwinnen. “Ik was nog nooit gedegradeerd. Iedereen zal begrijpen dat die degradatie voor mij een behoorlijke streep door de rekening was. Binnen de club werd het gelukkig snel geaccepteerd. Zeker door de penningmeester. Die ziet veel liever tegenstanders komen als Robur, Beekbergen, ZVV, Albatross, Epe, Vaassen of Heerde, dan de clubs waar we vorig seizoen tegen speelden. Een thuiswedstrijd tegen Rood Wit bracht aan de poort 26 euro op, nu twintig keer zoveel. Toch was ik zelf liever in die tweede klasse gebleven en samen met WSV de hoogst spelende zondagclub van Apeldoorn geweest.”

Na een vrij moeizame competitiestart kwam de degradant pas in het najaar vol op stoom. De zes zeges op rij waarmee Columbia 2014 afsloot brachten Sileon c.s. al een heel eind in de goede richting. “We moeten ons nu eerst focussen op die tweede periode”, hoopt Sileon een vroegtijdige plaatsing voor de play-offs om promotie af te dwingen. Na vijf van de negen te spelen duels beschikken de Apeldoorners over de beste papieren. Het programma voor de komende weken liegt er nochtans niet om: Albatross (uit), Activia (thuis), koploper Turkse Kracht (uit) en naaste concurrent Colmschate ’33 (thuis).

Wijs geworden door de schade en schande van het afgelopen voetbaljaar, heeft Sileon het afgeleerd zich bij voorbaat rijk te rekenen. “Om deze periode doen we hoe dan ook tot het einde toe mee. We moeten niet naar anderen kijken. Het heeft weinig zin ons druk te maken om Turkse Kracht, Colmschate of Beekbergen. We moeten zelf zoveel mogelijk wedstrijden winnen. Ook zullen we ons moeten wapenen tegen het feit dat we tweede staan. Misschien gaan onze tegenstanders wel de bus voor de goal parkeren, zoals Mourinho dat weleens doet. Het wordt afwachten hoe we daar mee omgaan.”

Bron: Apeldoorn nieuws

Klik hier voor alle informatie uit deze klasse