TC Ernst Van Nispen bekijkt terug “Bemmel moet een stabiele 1e klasser blijven”

ARNHEM –  In de winterstop keken we samen met Ernst van Nispen, hoofdtrainer van sc Bemmel, terug op de eerste seizoenshelft van zijn ploeg die uitkomt in de 1e klasse E. Op dit moment staat sc Bemmel exact in de middenmoot en verdeelt de tabel in twee. Als KNVB-docent heeft Van Nispen daar een duidelijke mening over en weet hij waar hij staat met de ploeg: “Het is van belang om te weten dat we maar liefst negen spelers van vorig seizoen zijn kwijtgeraakt. Dat gat hebben we weten op te vullen met veel spelers uit de A1 of uit het tweede, plus talentvolle amateurspelers uit de regio. We hebben deze spelers getest door in de voorbereiding tegen heel goede tegenstanders te spelen. We hadden ook geluk dat we in de beker goede tegenstanders troffen. Het resultaat was dat we een flitsende start van de competitie hadden. Na vier wedstrijden kwamen de betere tegenstanders waardoor de resultaten wat wisselender werden. We hebben nu ongeveer evenveel punten als vorig seizoen rond deze tijd en daar ben ik tevreden over. Waar ik niet zo tevreden over ben, is het aantal tegendoelpunten, maar dat komt mede door de totaal nieuwe achterhoede”, aldus Van Nispen.

Ernst van Nispen (archief NEC Nijmegen)

Ernst van Nispen (archief NEC Nijmegen)

Veel rust hebben de spelers niet gehad in de winterstop, volgens Van Nispen: “We deden mee aan twee zaalvoetbaltoernooien. Beide hebben we gewonnen. Een aantal spelers heeft doorgevoetbald in de zaal. Vorige week dinsdag begonnen we met de training en tussendoor hebben we een teambuildingsweekend gehad. Tevens hebben we afgelopen zondag geoefend. Ik heb veel spelers die terugkomen van blessures en die kunnen weer aanhaken bij de groep. We werken naar de eerste competitiewedstrijd toe. Tegen die tijd moet iedereen fit zijn zodat we het sterkste elftal kunnen opstellen.”

Selectie sc Bemmel 2014-15

Selectie sc Bemmel 2014-15

Van Nispen, die na dit seizoen sc Bemmel verlaat, wil met zijn team graag op een respectabele plek staan aan het eind van het seizoen: “Het is zeker geen gelopen koers voor Alverna omdat de nr2 Rigtersbleek ook een sterke opmars vertoont de laatste weken. Buiten het zwakke Luctor et Emergo, dat maar één punt heeft, is de rest eigenlijk aan elkaar gewaagd. Daar staan wij ook tussen. Het ligt aan de vorm van de dag en aan de fitheid van de spelers. Je ziet steeds  zeer verrassende uitslagen en dat zie je bij alle ploegen in deze competitie. We gaan geen gekke dingen doen en gaan gewoon door op dezelfde voet als voorheen.”

 

©Door onze verslaggever

Klik hier voor de stand in deze klasse