Special: Even voorstellen … Niels Ton, spits van vv Wadenoijen

ARNHEM – Deze keer is de beurt in onze Special: Even voorstellen … aan Niels Ton. Hij is een 23-jarige amateurvoetballer die bij v.v. Wadenoijen in de spits speelt en veel scoort.

Wij lieten de topscorer van de club aan het woord en stelden elf vragen aan Niels.

Hoe oud ben je en waar woon je?
Ik ben 23 jaar oud en ik woon al mijn hele leven in Ophemert, een klein dorp vlak bij Tiel.

Ben je in Gelderland geboren?
Ja, ik ben geboren en getogen in Ophemert.

Waar heb je allemaal gespeeld?
Ik ben als jochie van vijf begonnen bij v.v. Ophemert en daar heb ik gespeeld tot mijn twaalfde. Hierna ben ik bij RKTVC in Tiel gaan voetballen en daar heb ik tot het einde van de jeugd gevoetbald. Mijn eerste jaar senioren was bij v.v. Wadenoijen waarna ik de overstap terug heb gemaakt naar RKTVC. Dat jaar ben ik kampioen geworden in de 5e klasse maar heb toch de keuze gemaakt om terug te gaan naar v.v. Wadenoijen waar ik tot op heden nog steeds speel.

Wat is de reden dat je voor deze club hebt gekozen?
Toen ik de overstap van de jeugd van RKTVC naar v.v. Wadenoijen maakte speelde veel vrienden daar en mede daardoor besloot ik om daar te gaan voetballen. Het jaar bij RKTVC in de senioren was niet zoals verwacht en hierdoor heb ik uiteindelijk besloten om weer bij Wadenoijen te gaan voetballen omdat het een gezellige club blijft, waar wel voor de drie punten gegaan wordt maar gezelligheid ook hoog in het vaandel staat. Een echte dorpsclub dus.

635506394814832487

Selectie vv Wadenoijen

Wat is jou favoriete plek op het veld?
Het liefste speel ik als diepe spits of op de “nummer 10-positie”, ieder geval een plek waarop ik kans krijg om veel doelpunten te maken.

Wat is het hoogste niveau waar je op hebt gespeeld?
Dat is momenteel de 5e klasse, zowel bij Wadenoijen als bij RKTVC.

Kan je een hoogte en diepte punt uit je carrière opnoemen?
Hoogtepunt is het kampioenschap met RKTVC, daar speel je uiteindelijk competitie voor. Dieptepunt(en) is de meniscus operatie die ik anderhalf jaar geleden moest ondergaan waardoor ik een half jaar niet kon voetballen. Helaas moet ik binnenkort wederom geopereerd worden aan mijn meniscus.

Wat is je streven in het voetbal?
Uiteindelijk zo hoog mogelijk voetballen in het amateurvoetbal en daarna dit voorzetten in een trainerscarrière.

Doe je verder nog iets in de voetballerij zoals trainer of bestuurder?
Momenteel volg ik de trainers cursus TC3 bij de KNVB. Hiervoor loop ik stage bij de C1 van RKTVC maar uiteindelijk wil ik zelf graag een team gaan trainen.

image-4341525

Niels Ton (r) word geblokt door de verdediger.

Wat doe je dagelijks , werk/studie?
Afgelopen zomer heb ik de studie Sport, Gezondheid en Management afgerond op gebied van talent ontwikkeling en herkenning en momenteel werk ik bij DHL.

Aan wie geef je het stokje door voor onze Special ‘’Even voorstellen’’?
Ik wil het stokje doorgeven aan Bjorn Verweij, de vaste rechtsback van v.v. Wadenoijen.

© Door de redactie

Klik hier voor meer specials