Special: Even voorstellen … Dion Teloh, aanvaller van VIOD

ARNHEM – Dion Teloh is de talentvolle aanvaller van VIOD uit Doetinchem. Hij speelde zijn hele leven al voor VIOD en mocht tussendoor proef draaien bij de Graafschap. Hij is met zijn 18 jaar de jongste speler in het eerste bij VIOD en hij heeft veel potentie. Daarvoor willen wij hem graag uitlichten wie Dion Teloh nou precies is. Hieronder is het allemaal te lezen.

Hoe oud ben je en waar woon je?
Ik ben 18 jaar oud en ik woon in Doetinchem.

Ben je in Gelderland geboren?
Ja, ik ben geboren en getogen in Doetinchem. Dat ligt in de Achterhoek.                 

Bij welke clubs heb je allemaal gespeeld?
Ik speel sinds mijn 5de bij Viod uit Doetinchem, dus ik speel daar nu al ruim 13,5 jaar. Ook heb ik nog drie seizoenen bij de KNVB-Oost gespeeld, dat was een team samengesteld met spelers van diverse clubs uit de regio om het tegen andere provincieteams op te nemen in een competitie. In 2012 werd ik gescout door De Graafschap, daar heb ik een tijdje meegetraind  en proefwedstrijden gespeeld, ik was toen net hersteld van een blessure en trainde mee met spelers die 1 a 2 jaar ouder waren. De toenmalig hoofd opleidingen wilde mij testen als centrale verdediger, maar ik speelde al jaren in de spits. Het is jammer genoeg niets geworden. Ik heb daarna weer alles gezet op VIOD.

201405_1288-1024x682

Dion (m)in duel met 2 verdedigers van DCS Zevenaar

Wat is de reden dat je voor deze club hebt gekozen?
Dat hebben mijn ouders gedaan. Mijn ouders hebben allebei bij echte volksclubs gespeeld en zo zijn ze bij Viod op de Hoop terecht gekomen.

Wat is jou favoriete plek op het veld?
Ik kan op meerdere posities goed uit de voeten. Ik kan in de spits spelen maar ook linksbuiten en rechtsbuiten .  Ik heb ook jaren laatste man gestaan en verdedigende middenvelder. Als ik echt zou moeten kiezen dan ga ik voor de linksbuiten positie, kan ik op snelheid passeren en voorgeven of schieten.

Dion (12)

Dion in het shirt van De Graafschap tijdens de proefperiode

Wat is het hoogste niveau waar je op hebt gespeeld?
Ik speel nu met het eerste van Viod in de 2e klasse, dat is tot nu toe het hoogste niveau waar ik op gespeeld.  Maar het bekeravontuur met de B1 in 2013 was ook een aardig niveau. Destijds speelde wij met Viod B1 Hoofdklasse en schakelden we ploegen die in hogere divisies uitkwamen uit. Eerst een 4e divisieploeg gevolgd door een 3e divisieploeg, daarna een 2e divisieploeg en in de finale speelden we tegen 1e divisieploeg PEC Zwolle B1. We stonden tot de blessuretijd voor, maar verloren uiteindelijk met strafschoppen.

Kan je een hoogte en diepte punt uit je carrière opnoemen?
Mijn hoogtepunt  was met Viod B1 in 2013 toen we onder trainer Jan Lorsé kampioen zijn geworden en heb ik met de B1 geen enkele wedstrijd verloren. Ik promoveerde voor de 2e keer met de B1 in drie seizoenen (doordat ik vervroegd doorgeschoven was uit de C1). Naast het kampioenschap speelden we de finale tegen PEC Zwolle B1. Dat jaar maakte ik 38 doelpunten en gaf ik 14 assist voor Viod B1 ondanks dat ik 4 maanden geblesseerd was. Ook ben ik afgelopen seizoen gepromoveerd met Viod 1 via de Nacompetitie. Ik mocht als eerstejaars A vanuit de A1 meteen door naar het eerste.  Tegelijkertijd kwam er ook een nieuwe trainer, Huub van Laarschot. Daar kon ik het goed mee vinden, ik begon als invaller bij hem maar werd vervolgens basisspeler en scoorde de in de laatste fase van het seizoen 6 competitiedoelpunten en liep 1 op 1 in de promotiewedstrijden met als hoogtepunt dat ik in de finale het verlossende doelpunt in de 87e minuut scoorde (1-2) waardoor promotie naar de 2e klasse zeker was.

201405_1499 (1)

Nacompetitie: Dion (zonder shirt) maakte hier de winnende goal in de 87e minuut tegen DCS.  Het verslag HİER

Het dieptepunt was tegelijkertijd ook die bekerfinale met de B1. We stonden dus 1-0 voor tot de 90e minuut, toen kregen we een ongelukkige penalty tegen waardoor het 1-1 werd en we vervolgens verloren met penalty’s schieten.

Wat is je streven in het voetbal?
Mijn streven in het voetbal is om zo hoog mogelijk te spelen, en dan het liefst met Viod. Dat is nu 2de klasse maar wie weet zit er voor Viod 1 nog een leuk toetje in voor promotie, zoals afgelopen seizoen. Hoofdklasse/Topklasse is een streven voor mij. Ik heb in de jeugd ook altijd Hoofdklasse gespeeld. Als ik over een groot aantal jaren ga stoppen met voetbal wil ik graag mijn trainersdiploma halen. Soms komen er mogelijkheden voorbij om naar een andere club te gaan, in de regio weet men dat ik ondanks mijn leeftijd best veel scoor op dit niveau. Ik heb mijn hele jeugd bijna 1 op 1 gelopen en altijd gespeeld met jongens die ouder waren. Maar ik weet ook dat ik nog veel tekortkoningen heb. Zo moet ik werken aan mijn kracht en balaanname. Maar goed ik heb nog een paar jaar. Alle ervaringen die ik vorig jaar heb opgedaan in de 3e klasse en nu in de 2e klasse pakken ze mij niet meer af. Ik kan alleen nog maar groeien.

201411_0311

Dion heeft net gescoord voor VIOD in de wedstrijd tegen Winterswijk

Doe je verder nog iets in de voetballerij zoals trainer of scheidsrechter?
Ik loop stage bij De Graafschap, op het gebied van Marketing en Communicatie.

Wat doe je in je dagelijkse leven?
Ik volg de studie Marketing & Communicatie op het Graafschap College in Doetinchem en zit in mijn examenjaar. Ik loop voor mijn studie nu stage bij De Graafschap uit Doetinchem. Hierna ga ik een HBO-Studie volgen, ik weet echter nog niet welke.

Aan wie geef je het stokje door voor onze Special ‘’Even voorstellen’’?
Ik zou het stokje graag door willen geven aan Mattheys Kuypers, hij speelt bij eersteklasser SV Silvolde.

©Door onze verslaggever

Klik hier voor meer specials