Sparta Nijkerk en DVS 33 heeft meeste supporters

ARNHEM – Tijdens de winterstop is er een onderzoek gedaan naar de aantal gemiddelde toeschouwers binnen de top 50 van Nederlandse clubs. Er is geteld van af de Hoofdklasse tot en met Eredivisie.

Daarin kunnen we met trots vermelden dat Zaterdag topklasser Sparta Nijkerk op plek 40 staat met gemiddeld 1200 toeschouwers en staat daarmee zelfs boven de Jupiler League club, Almere City.

Veel sfeer voor de wedstrijd bij DVS 33

Veel sfeer voor de wedstrijd bij DVS ’33

Ambitieuze zaterdag Hoofdklasser DVS uit Ermelo staat met gemiddeld 900 toeschouwers op plaats 48. Dat is voor de koploper van Hoofdklasse C prima gemiddelde en  het aantal kan groeien mocht men komend seizoen naar de Topklasse promoveren. Meest opvallende zijn de ontbrekende zondag topklassers De Treffers en FC Lienden en Hoofdklasser TEC Tiel dat een enorme achterban heeft.

Supporters Sparta Nijkerk maken een feestje van!

Supporters Sparta Nijkerk maken een feestje van!

Bij de Gelderse BVO’s zien we dat Vitesse als eredevisioinst op de 9e plek staat met gemiddeld 15,000 toeschouwers . Gevolgd door NEC Nijmegen (Jupiler Leuge) op de 16de plek met gemiddeld 8890 toeschouwers. NEC gaat voorbij een aantal eredivisie clubs zoals Hereacles Almelo, Go Adead Eagles , Dordrecht en Excelsior. Zelfs de Graafschap met gemiddeld  5000 toeschouwers trekt meer publiek dan Dordrecht en Excelsior. Achilles ’29 dat nu voor het tweede seizoen uitkomt in de Jupiler league heeft met gemiddeld 1800 toeschouwers nu al meer publiek dan FC Oss en Almere City.  Dat is een knap aantal aangezien in een klein dorp als Groesbeek zes voetbalclubs zijn gevestigd.

ToeschouwersVoetbalNL2014-15

©Door de redactie

Foto:  Theo Aalten  en Sparta Nijkerk