Sparta Nijkerk begint het nieuwe jaar met een knappe uitwinst op GVVV

Veenendaal –  Zaterdagmiddag onder het winterzonnetje , een lekker temperatuur en goed bezochte sportpark Panhuis leverde voor de Spartanen een knappe winst op. Eindstand 2-4.

De ploeg van Eric Assink (GVVV) was van tevoren gewaarschuwd omdat de Spartanen een bijzondere reeks neergezet heeft dit seizoen. Omdat de ploeg enige Gelderse team in de topklasse zaterdag alle drie de winstduel uit weten te behalen.  De ploeg van Simon Ooali dat dit seizoen weer naar de topklasse is gepromoveerd is de meest verrassende ploeg waar iedereen rekening mee dient te houden. In de eerste ontmoeting was GVVV te sterk op Ebbenhorst en wist de Spartanen met een pijnlijke nederlaag achter te laten in Nijkerk.  In Nijkerk werd het 3-5 in het voordeel van GVVV. Op dat moment was de clubtopscorer van Sparta Frank Tervoert nog niet op dreef. Ondertussen heeft Frank 14 goals achter zijn naam staan, en staat daarmee in de top 3 van de topscorerslijst.

GVVV-Sparta Nijkerk 2-4

GVVV-Sparta Nijkerk 2-4

Blitsstart

Al na vijf  minuten trof  Jaap Jong de lat met een schitterende afstand schot. Dat was de eerste signaal voor GVVV.  Vervolgens enkele minuten later tikt de aanvoerder Tim Muller van dichtbij de vrije trap binnen. 0-1.  Het antwoord van de thuisploeg kwam al binnen 1 minuut door de handige spits Sherwin Grot. De lange spits slalomde de achterhoede inclusief de keeper.  1-1. Doelman Kevin Rijnvis zorgt met enkele schitterende reddingen dat de Spartanen overeind blijven.

 

De eindfase van de 1e helft neemt GVV het  heft in handen, bepaalt de wedstrijd tempo , maar weet niet te scoren. Daarmee word ook de ruststand bereikt.

Superduo Frank Tervoert  & Jaap Jong

Na de thee nam GVVV meer risico en wilde koste wat kost de 1e wedstrijd van het jaar goed beginnen en de punten thuis behouden. Dat ging met nogal veel risico’s in de verdediging . Sparta maakte prima gebruik van de ruimtes die vrij kwamen. Met een steekpas wisten ze enkele keren gevaarlijk voor de goal van doelman Johan Jansen te komen. Dit soort ruimtes moet je vooral niet aan slimme spits Tervoert  over laten. Die maakte er goed gebruik van, en bepaalde de score verloop in de tweede helft.

Jaap Jong de man van asists voor Sparta Nijkerk

Jaap Jong de man van assists voor Sparta Nijkerk

Frank scoorde een onvervalste hattrick puur door goed zijn positie te kiezen, en dodelijk  af te ronden.  Jaap Jong was met drie assist de gevaarlijkste Spartaan van deze wedstrijd. Tweemaal goed opkomen vanaf de rechterflank werd omgezet naar 1-2 en 1-3 door Tervoert.  Donny van der Wal had in de 76e minuut een enorme kans maar hij stuit op de doelman Jansen die GVVV op de been houd. De gelijkmaker hing in de lucht, vooral toen GVVV op  2-3 kwam via een intikker van Simon Brouwer. 

Tevreden Frank Tervoert. De Topscorer van Sparta Nijkerk na de wedstrijd.

Tevreden Frank Tervoert. De Topscorer van Sparta Nijkerk na de wedstrijd.

Opnieuw voorbereidende werk van Jaap Jong zorgde voor de mokerslag. Tervoert tikt 2-4 binnen. GVVV treft even later de paal, via een afstand schot , maar ook de doelpaal was vandaag in het voordeel van Sparta. Wat een feeststart zou zijn voor de thuisclub werd goed zakelijk en behendig afgerond door de Spartanen die daarmee reputatie waarmaken.

Klik op deze foto voor het ALBUM

Klik op deze foto voor het ALBUM

©Door onze verslaggever

ALLE FOTO’S 

Foto’s  door Marjet van Ruitenbeek HİER

Stand in deze klasse