Richard Karrenbelt (CSV) gaat voor handhaving dit seizoen

ARNHEM – Richard Karrenbelt is momenteel hoofdtrainer van csv Apeldoorn. Volgend jaar maakt hij de overstap naar ONS Boso Sneek, een topklasser zaterdag. Maar eerst wil Richard het seizoen goed afsluiten met csv Apeldoorn. 

Karrenbelt heeft met csv Apeldoorn een redelijke eerste seizoenshelft gekend. De ploeg staat momenteel achtste met zestien punten uit dertien wedstrijden.

Geeft dat een goed beeld van jullie prestaties tot nu toe?

Richard: “Wij kennen heel goed onze plek. Er zijn ploegen die beter zijn. Als je nu naar het linkerrijtje kijkt, dan staan daar de ploegen die ik van tevoren daar had ingedeeld. Wij weten heel goed dat die ploegen een stuk beter zijn dan wij. We proberen natuurlijk altijd te winnen, alleen tegen de bovenste ploegen wordt dat erg lastig. Zij hebben simpelweg meer kwaliteit.”

Richard vervolgt: “DVS ’33 is denk ik de sterkste ploeg uit de competitie en staat daarom verdiend bovenaan. Het mooie is dat wij van DVS ’33 hebben gewonnen, alleen in plaats van met 2-1 te winnen hadden we ook met 10-2 kunnen verliezen.”

Veel ploegen uit de Hoofdklasse gaan op trainingskamp naar het buitenland. CSV Apeldoorn heeft daar niet voor gekozen en Richard vertelt waarom.

“Wij zijn niet op trainingskamp geweest want dat vind ik persoonlijk een beetje overdreven. Het is goed voor de teamgeest en het lijkt mij ook zeker leuk om mee te maken, alleen voetbaltechnisch heeft het weinig nut. Meestal moet je na het trainingskamp nog twee à drie weken wachten voordat je pas kunt voetballen voor de competitie. Maar we hebben natuurlijk niet vijf weken lang stilgezeten tijdens de winterstop. Wij zijn op 3 januari alweer begonnen met trainen zodat iedereen weer fit kon worden”, zo vertelt Richard aan onze verslaggever.

“Mijn doelstelling voor dit seizoen is handhaving in de zaterdag Hoofdklasse C. Zoals het er nu uitziet, moet dat kunnen maar je moet altijd waakzaam blijven”, eindigt Richard.

© Door onze verslaggever

Klik hier voor meer nieuws uit deze klasse