Petu Toisuta eerste Columbia-aanwinst voor seizoen 2015-16

APELDOORN – Ondanks dat er aan de Winkewijertlaan niet met de geldbuidel gerammeld wordt zoals elders heeft Marcel Sileon zijn eerste nieuwe aanwinst voor het seizoen 2015-2016 al binnen: Petu Toisuta. Columbia is er vroeg bij. Met de competities in het amateurvoetbal half weg heeft de balvaardige middenvelder de trainer de toezegging gegeven om komend voetbaljaar het zwartgeel gestreepte shirt aan te trekken. Toisuta, die jarenlang voor WSV uitkwam, speelt momenteel voor de Eper zaterdagderdeklasser EZC ’84.

Wanneer Sileon de mogelijkheid krijgt zijn selectie een extra kwaliteitsimpuls te geven, zal hij het zeker niet nalaten. Al gaat het ook weleens mis, zoals in het geval van Modou Nijang. Tot twee keer toe ketste een terugkeer van de pijlsnelle aanvaller naar Columbia op het allerlaatste moment af. In 2013 besloot Nijang bij csv Apeldoorn te blijven, voor de aanvang van het huidige voetbaljaar kaapte VVOG de oud-Columbiaan in extremis voor de neus van Sileon weg.

Hij zijn oogappel graag terug verwelkomd op het oude nest, toch klaagt Sileon niet. De trainer kent de beperkingen waarmee hij moet werken en kan goed leven met de middelen waarover hij beschikt. “Wij moeten creatief zijn. Binnen ons netwerkje kijken we wat we kunnen doen. Aantrekkingskracht naar buiten hebben we wel. Wij komen vrij makkelijk met spelers in gesprek. We staan redelijk aangeschreven. Je hebt in Apeldoorn csv en WSV, en dan komen wij.”

Kort voor de winterstop ervoer Sileon dat een brede spelersgroep zeker geen overbodige luxe is. De resultaten verbloemden het een beetje, maar behalve de overwinningen nam ook de hoeveelheid blessures bijna wekelijks toe. Om uiteenlopende redenen stroomde Columbia’s ziekenboeg met Kevin Jansen, Boy Nuesink, Sebastiaan Lindeman, Nando de Grasaf en Joey Koopman behoorlijk vol. “We zaten in een goede serie. Maar toen al die jongens ineens wegvielen was ik wel blij dat de winterstop eraan kwam”, aldus ‘toezichthoudend geneesheer’ Sileon. “Bij Albatross mis ik alleen Kevin en Nando nog. Maar het ontbreken van twee man verwacht ik nog wel op te kunnen vangen.”

Als de weergoden het toelaten krijgt Columbia´s jacht op de tweede periodetitel zondag in Ugchelen een vervolg. Sileon houdt er rekening mee dat daar een tot de tanden toe bewapend Albatross tegenover zijn elftal zal staan. Waar Columbia succes in de periodestrijd volledig eigen hand houdt, hecht de trainer aan mogelijke titelkansen van zijn team minder geloof. “Ik verwacht niet dat Turkse Kracht veel punten gaat laten liggen. We staan zes punten achter, dat is een behoorlijk gat. Als we ons plaatsen voor de nacompetitie, is er van alles mogelijk. Ik denk dat wij tegen heel veel ploegen een goede kans maken. Het kan soms heel raar lopen. Kijk maar naar Concordia Wehl. Die streden vorig seizoen met ons tegen degradatie naar de derde klasse. Ze pakten op het laatst zoveel punten dat ze derde periodetitel wonnen. In de nacompetitie promoveerden ze toen naar de eerste klasse.”  Bron: Columbia

Klik hier voor meer nieuws uit deze klasse