Peter Gerritsen, nieuwe TC van ESA: ‘Ik heb heel erg veel zin in komend seizoen’

ARNHEM – Peter Gerritsen is de nieuwe hoofdtrainer van ESA Arnhem volgend seizoen.  Gerritsen  heeft voor één seizoen getekend met een optie voor een langere periode. Hij kent de ploeg goed want hij was al assistent-trainer bij ESA, heeft de A1 getraind en zelf zeventien jaar in het eerste gespeeld. Dus een man van de club.

Peter geeft aan erg veel zin te hebben in zijn nieuwe functie, ook al omdat dit zijn eerste klus als eindverantwoordelijke is. ” Dit seizoen loopt het nog niet helemaal lekker bij ESA. De club staat momenteel laatste met twee punten achterstand op de nummer een-na-laatst. “

Dit komt volgens Peter doordat de afgelopen twee seizoenen meer dan twintig spelers zijn vertrokken en dat kan geen enkele club opvangen. Peter hoopt volgend jaar een basis te kunnen leggen voor een langere termijn. En zijn doelstelling nummer één is om in de Tweede Klasse te blijven.

Peter wil het liefste nieuwe spelers voor het eerste elftal uit de eigen jeugd van ESA halen. “

De jeugd speelt erg hoog en heeft daardoor ook een hoog niveau. Maar als het niet anders kan, kunnen er ook nieuwe spelers van andere teams komen. Dat ligt er ook aan of ESA in de Tweede Klasse blijft of degradeert naar de Derde Klasse. Handhaven is op dit moment aller belangrijkste voor ESA. Wij gaan alles aan doen om dat te realiseren. İk debuteer het liefst in de 2e klasse natuurlijk.”

© Door onze verslaggever

Klik hier voor meer nieuws uit deze klasse