Oefen: VIOD verslaat hoofdklasser AFC Arnhem

Arnhem – VIOD heeft dinsdagavond in Arnhem de oefenwedstrijd tegen hoofdklasser AFC Arnhem met 2-1 gewonnen. Bij rust was de stand 1-1. Bij VIOD scoorde Jeroen Buunk twee maal. Jhon van Beukering scoorde voor de Arnhemmers de tegentreffer. Eindstand 1-2.VIOD trad vanavond op Sportpark Het Lange Water aan zonder aanvaller Kaye Coppoolse en verdediger Vincent Bosch. In de eerste helft verdedigde A-junior Melvin Kersten het doel van VIOD. AFC Arnhem trainer Dennis van Beukering had zijn broer Jhon van Beukering vanavond in de spits opgesteld.

VIOD startte vanaf de aftrap fel aan de wedstrijd en kwam niet geheel onverwachts binnen 5 minuten op voorsprong. Aan de linkerkant werd middenvelder Jorn Eijkelkamp weggestuurd die net buiten de 16 een strakke voorzet los liet. Het was Jeroen Buunk die de bal eerst controleerde en het leder kansloos langs de AFC Arnhem doelman Tim Schoofs schoot (0-1). Vanaf dit moment schakelde de thuisclub een tandje hoger en VIOD moest alle zeilen bijzetten om niet onder de voet te worden gelopen. Toch kwam AFC Arnhem nog niet tot scoren, mede door goed keeperswerk van doelman Kersten van VIOD die steeds tijdig uit zijn doel kwam om enig gevaar te voorkomen. Na ruim een half uur spelen kwam de thuisclub geheel verdiend langszij. Het was aanvaller Jhon van Beukering die het net wist te vinden (1-1).  Even later leek het erop dat het team van trainer Dennis van Beukering met een voorsprong kon gaan rusten, maar VIOD verdediger Wout Westerhof kopte de bal vanaf de doellijn tot corner en voorkwam hierdoor een tegentreffer.

Fethi Özerdogan is bezig ook na de wedstrijd met de teambuilding

Fethi Özerdogan is bezig ook na de wedstrijd met de teambuilding

In het begin van de 2e helft hetzelfde beeld. De thuisclub zocht naar openingen en VIOD loerde op de counter. De VIOD verdediging stond echter als een huis en gaf niets weg. Het spelpeil van de hoofdklasser zakte enigszins weg mede door de wissels die plaatsvonden. Na ruim een uur spelen kregen de Doetinchemmers steeds meer vat op de wedstrijd en kreeg zelfs de kans om weer op voorsprong te komen, maar ging er slordig mee om. Even later was het wel raak. Op de helft van AFC Arnhem werd VIOD aanvaller Duri Tekerlek aangespeeld, die een steekpass gaf naar de wegsprintende Jeroen Buunk. Met een mooie voetbeweging schoot Buunk de bal langs de uitkomende AFC Arnhem doelman Schoofs en stond VIOD weer op voorsprong (1-2).

Hierna controleerde het team van trainer Fethi Ozerdogan de wedstrijd en kreeg zelfs de mogelijkheid om via Koen Hieltjes de score uit te bouwen.  Een goed lopende aanval werd echter door Hieltjes niet bekroond. Hij kon het leder niet voldoende raken. Nadat invaller Bart Grondman tot driemaal toe een kopduel in het strafschopgebied won van zijn directe tegenstander, floot de leidsman voor het einde en won 2e klasser VIOD met 2-1 van hoofdklasser AFC Arnhem.

door John van der Kamp

overzicht uitslagen van de gespeelde oefenwedstrijden