Mariënveld door naar de 8e finale na ruime winst op Dierensche Boys

Gisterenavond heeft 4e klasser Mariënveld zich eenvoudig geplaatst voor de 8e finale. Na een 4-0 ruststand werd in de 2e helft de marge verdubbeld en won Mariënveld met 8-0 van Dierensche Boys.

Dierensche Boys, de koploper in de 5e klasse G, startte fel en drukte in het begin de thuisclub terug op eigenhelft. Echter kwam Mariënveld bij balbezit er snel uit, vooral met verdediger Andre Kuypers die van achteruit de middenlijn pijlsnel overstak en enig gevaar stichtte. De eerste kans was dan ook voor de thuisclub. Het was Mariënveld aanvaller Lloyd Boerboom die zijn schot op de vuisten van de Dierensche Boys doelman Davey van Limbeek uiteen zag spatten. Direct daarna een scoringskans voor het team van trainer Charles Reichert, die zijn team in het begin van de wedstrijd goed had staan. Aanvoerder Mark Pieper sloot steeds aan van het midden uit om zijn medespelers te ondersteunen. Cem Zeki had voor de gasten uit Dieren de openingstreffer kunnen maken. Zijn schot op doel, nadat hij in vrije positie op Mariënveld doelman Remco Bokkers kon gaan, kreeg niet de goede richting en zo bleef het 0-0.

Dierensche Boys 2014-2015

Dierensche Boys 2014-2015

Na een kwartier spelen het openingsdoelpunt van deze wedstrijd. Eerst schoot Mariënveld aanvoerder Auke Borckink tegen de lat. De terug springende bal werd door Ino Wolters koelbloedig binnengeschoten (1-0). Direct na dit openingsdoelpunt kreeg verdediger Kuyper de mogelijkheid om ook te scoren voor de thuisclub. Auke Borckink speelde hem perfect aan, maar zijn schot verdween net naast de verkeerde kant van de paal. Toch kwam het 2e doelpunt snel voor de thuisclub. Een vrije trap van Ino Wolters werd door Auke Borckink schitterend binnenkopt (2-0). Nadat even later Ino Wolters een goede aanval zelf binnenschoot (3-0) leek de wedstrijd gespeeld, daar Dierensche Boys er weinig meer tegenover stelde. Auke Borckink bepaalde met een droge knal de ruststand op 4-0.

Voor de aftrap van de 2e helft viel ex Longa `30 speler Justin Bleumink in en de behendige aanvaller liet direct van zich horen. Nadat zij zijn directe tegenspeler had uitgekapt, schoot Bleumink het leder in de korte hoek binnen, kansloos langs keeper van Limbeek ( 5-0). Een streep door de rekening van Dierensche Boys trainer Reichert, die nog een kleine hoop had direct na rust iets aan de stand te doen.  In de 2e helft waren de kansjes voor zijn team echter op 1 hand te tellen. Eerst schoot zijn aanvoerder Pieper uit vrije positie net naast het doel. Een doelpoging van Can Zeki verdween in het zijnet. De thuisclub wist echter wel te scoren. Justin Bleumink scoorde nogmaals 2 keer en kon hierdoor een echte hattrick achter zijn naam schrijven (6-0 en 7-0). Hierna geloofde de beide teams het wel en was het wachten op het eindsignaal van scheidsrechter Soeter. Uitblinker Ino Wolters zorgde voor de laatste treffer van deze avond en zo won Mariënveld eenvoudig van Dierensche Boys met 8-0 en kan zich opmaken voor de wedstrijd in de 8e finale tegen sv Babberich.

Door John van der Kamp

Achterhoekcup programma en verslagen