Maletic verlaat Achilles 29 alweer, “Deze kans laat ik niet voorbij gaan”

ARNHEM – De robuuste verdediger Stefan Maletic heeft de proefperiode doorstaan en stapte per direct over naar Burton Albion in Engeland. Bij die club is ex-international Jimmy Floyd Hasselbaink de hoofdtrainer vanBurton Albion dat uitkomt in League Two, dat is 4e divisie van Engeland, maar staat op goede tweede plek een gaat voor de promotie dit seizoen. Voor Achilles29 had Maletic al vijf seizoenen in Duitsland gevoetbald en de Achterhoeker werd door Achilles begin dit seizoen binnengehaald. Hij was de matchwinner tegen Jong Ajax met twee doelpunten, was de laatste maanden minder in actie wegens vervelende blessures. De fysiek sterke verdediger wordt a.s. woensdag (07-01-15) officieel via de media bekendgemaakt en wordt dan herenigd met Hasselbaink die hij kent van de proefperiode in Antwerpen. Maletic heeft een contact voor een half jaar met optie tot verlengen van een jaar mits hij 50% van de komende wedstrijden gaat spelen. Wij vroegen aan de Achterhoeker over de opmerkelijke overstap naar Engeland.

Wat was doorslaggevende van je overstap naar Engeland?
Hasselbaink
had eerder beroep op me gedaan toe hij Trainer/Coach was van Antwerpen. Ik kwam de proefperiode goed door, maar helaas werd daarna helaas ontslagen. We bleven contact houden en toen heeft hij mij gebeld omdat ze fysieke kracht achterin tekort kwamen. Ik had altijd ooit in Engeland willen voetballen al is het in de 4e league, maar de kwaliteit is daar zo hoog dat ze ook makkelijk met sommige onze eredivisie clubs kunnen meten.  Tijdens de proeftijd voor kerst maakte ik kennis met de club. Dat sprak me meteen aan. De club heeft gemiddeld 4000-5000 bezoekers per wedstrijd, is financieel gezond, heeft een mooi stadion en heeft de potentie om te groeien. Het is een wens wat eigenlijk in vervulling gaat.

Hoe was de reactie bij Achilles?
Zeer positief, iedereen gunde mij deze stap. Ze werken mee en daar ben ik Achilles zeer dankbaar voor. Achilles is en blijft een mooie club. Ik heb contact met sommige jongens en dat zal ook altijd zo blijven.

Je zou vandaag beginnen met je nieuwe baan?
Klopt, ik had ook een leuke baan gevonden. Maar deze kans laat ik niet voorbij gaan. Daar hoef ik niet meer te werken. Hier wist men dat ik een profvoetballer ben en ieder moment kan vertrekken. Ook daar was de reactie gelukkig positief. De directeur bood me zelfs aan om de baan op te pakken als ik terug zou komen naar Nederland.

Wat wil je bereiken in Engeland?
Als eerste met deze ploeg promoveren naar de League One en daarna zien we wel verder. De teambelang gaat voor. Natuurlijk is iedere droom van een voetballer om ooit in de Premier league te voetballen.

Archief: Stefan Maletic op bezoek bij hetgeldersevoetbal.nl

Archief: Stefan Maletic op bezoek bij hetgeldersevoetbal.nl

©Door de redactie