Koploper FC Lienden start het jaar met dik verdiende winst (fotoverslag)

Lienden – FC Lienden is het nieuwe jaar flitsend gestart met een verdiende overwinning op OJC Rosmalen. De ploeg van Hans van de Haar slaat daarmee een gat met de achtervolgers. Eindstand 2-1. Op regenachtige sportpark De Abdijhof waren voor deze topper wegens het slechte weer minder bezoekers dan verwacht. De ploeg uit Brabant was zeker niet gekomen om zich in te graven maar speelde juist een open wedstrijd waarbij veel mogelijkheden waren. FC Lienden begon voortvarend aan de wedstrijd en kwam al vrij snel op voorsprong. Collectief storen leverde al snel de eerste goal op.

FC Lienden - OJC

Spits Youssef El Jebli strafte een fout van de achterhoede van OJC af en bracht zijn ploeg op 1-0. Hoewel de thuisploeg er nog alles aan deed om de voorsprong te vergroten viel de goal aan andere kant. Middenvelder Rene Geerts schoot vanaf 30 meter in de kruising en de stand was weer gelijk, 1-1. Zelfs de grote doelman Jan Schimmel kon deze prachtgoal niet hinderen. Rafael Uiterloo ontving een gele kaart en speelde de rest van de wedstrijd met de handrem erop waardoor de grip op het middenveld minder werd.

In de tweede helft zagen we het overwicht van FC Lienden weer terug met snelle opkomende vleugelverdedigers en de motors op het middenveld Van Hussen en Loukili bepaalde de thuisploeg het tempo. Het was wachten op de winnende goal. Die kwam pas pas in de 64e minuut nadat Loukili van zijn tegenstanders los kon raken en voorzette aan de opgekomen Vreekamp. De aanvoerder raakte de bal niet echt vol maar het leer ketste via zijn been tegen de netten. 2-1. FC Lienden had zelf kansen op voorsprong te vergroten maar de verlossende goal kwam niet waardoor de wedstrijd tot en met de laatste minuut spannend bleef.

Fotoverslag:

IMG_5783 (Kopie)

Klik hier voor het fotoverslag

©Door onze verslaggever

Fotos: Gerald van Zanten