Jhon van Beukering richt zijn eigen team op bij het Veluwezoom (za)

Arnhem –  De eerste klus als hoofdtrainer voor Jhon van Beukering is aanstaande seizoen. De oud speler van o.a Vitesse die onlangs is gediplomeerd voor TC2, heeft samen met een aantal vrienden bij Veluwezoom zaterdag het team op de been gebracht. De geboren Velpenaar wordt de hoofdtrainer aankomend seizoen en begint in de 4e klasse A.  İn de klasse waar ook andere Arnhemse clubs spelen verwacht men volgend seizoen leuke Derbys waaronder tegen: Oranje Sc, Eendracht Arnhem en o.a. AFC Arnhem.  Wij vroegen aan Jhon hoe de tweede standaardelftal is ontstaan, want Veluwezoom heeft ook  een zondag elftal die bij het eerste uitkomt in de 4e klasse F.

Jhon van Beukering (r)

Jhon van Beukering (r)

Van Beukering:  ” İk ken het team en vele vrienden van mij spelen bij die ploeg. Met hen hadden  we aan tafel gezeten of het haalbaar was om een zaterdagteam te organiseren. Na een gesprek met het bestuur leek dat wel een goed idee. Afgelopen woensdag werd ik wederom gevraagd om terug te komen voor details bespreking. İk word bij de clubs ook jeugd coördinator.

İs de club niet te klein voor twee standaard teams? John: ” Valt best mee, ze hebben weinig jeugd elftallen. Verder hebben ze twee dames teams en aantal senioren elftallen.  İk ga de spelers zelf benaderen. İk ken genoeg spelers uit deze regio in de jaren dat ik assistent was bij AFC Arnhem. ”

Een doelstelling heeft Jhon zeker: ” De jeugd moet terugkomen. İk hoop met mijn ervaring en kennis, de club weer bovenop te brengen. We hebben als eerste  geen bepaalde doel. Het eerste jaar is aftasten. Maar de saamhorigheid is belangrijk. Samen trainen, maar ook lol hebben. Daarnaast ook keihard trainen om op het veld iets te laten zien. İk wil het liefst met een groot selectie beginnen om de keuze te kunnen hebben voor de beste elftal!

©Door de redactie