Hoofdklasse zaal: ESA Arnhem moeizaam langs ZSW/DPS

Arnhem –  ESA Arnhem, dat nog meedoet om het kampioenschap, heeft een moeizame zege geboekt op ZSW/DPN 2. In een spannende wedstrijd werd het 4-3 voor de Arnhemmers.

ESA speelde tegen een sterk team, aangevuld met een aantal spelers van het eerste elftal, dat nog meedeed om de periodetitel.  Er zat dan ook veel publiek van ZSW-zijde op de tribune maandagavond. ESA moest alles uit de kast halen om de wedstrijd in winst om te zetten, want al snel kwam ZSW op voorsprong door Roy van Otterlo . Binnen enkele minuten maakte Yahya Hotak gelijk met een schot van binnen het zevenmetergebied. Even later was de spits van AFC Arnhem met een verwoestend afstandschot opnieuw de doelpuntenmaker en bracht hij de stand op 2-1.  Roy van Otterlo maakt net voor rust de gelijkmaker via een vrije trap. Dat was meteen ook de ruststand.

Giordono Ashruf in actie voor ESA

Giordono Ashruf (r) in actie voor ESA

Na de rust ging het tempo van de wedstrijd omhoog. ZSW kwam zelfs op voorsprong door wederom Roy van Otterlo, maar dat  duurde niet lang. Want een individuele actie van Giogio Ashruf zorgde voor de gelijkmaker. ZSW drong aan en kwam zeer dicht bij meer goals, maar de uitstekend  keepende doelman İdris Akyuz  hield met kunst- en vliegwerk zijn doel verder schoon. Net voor rust redde Kurtly de Wind met een sliding op de lijn. De scherpe Yahya Hotak besliste de wedstrijd met een goede individuele actie en bracht de eindstand  op 4-3.

Na de wedstrijd was er uiteraard een opgeluchte stemming bij de Arnhemmers.  DJ Aanvaller Afro Bras oftewel Giordono Ashruf was een van hen: “Ze hadden duidelijk versterking van spelers van het eerste team. Maar dat maakte niet uit, want wij zijn ook een zeer goede ploeg, vind ik. We hebben het tempo goed volgehouden en verdedigend zat het ook wel goed.  We hielden constant een man achter om de counter eruit te kunnen halen. Ik ben supertevreden vanavond. We zijn drie punten uitgelopen en dat zorgt voor een voldaan gevoel.  We gaan oefenwedstrijden spelen en willen dit seizoen alles eruit halen.”

 

Klik op deze foto voor meer

Klik op deze foto voor meer

© Door onze verslaggever

Meer zaalvoetbal hier