Generalex blijft koploper navolgen na nuttige zege op ZVV Sparta

Westervoort – Generalex heeft afgelopen vrijdag een zeer nuttige overwinning geboekt op ZVV Sparta Nijkerk 2. De ploeg van Yasin Karatay won met 5-4 en behoud daarmee de 2e plaats op de ranglijst achter ASVD. Eindstand 5-4.

Aangezien ESA Rijkerswoerd ook heeft gewonnenn bij ATIK  in Apeldoorn blijft het spannend in de top drie van Hoofdklasse F. Generalex miste wegens blessures enkele belangrijke spelers zoals de topscorer van het elftal Mimoun Eliosghiri en Hulusi Bulut. 

De wedstrijd begon pas na een aftastende fase van 8-9 minuten om echt los te komen. Beide ploegen speelden voorzichtig en wilde perse niet in de mes lopen. De opening kwam via Levent Akat (1-0) die goed was meegelopen om de combinatie af te ronden. Nog geen minuut later maakte  ZVV Sparta Nijkerk de gelijk maker door een vrije trap. 1-1. In de tweede helft kwam  ZVV Sparta Nijkerk  zelf op voorsprong door een goede combinatie.  Generalex nam extra gas door een goede inzet van snelle aanvaller Mohamed Appi die twee goals maakte achterelkaar en scoorde op 3-2 in het voordeel van Generalex .  ZVV Sparta Nijkerk  kwam langszij door een schot binnen de zeven meter gebied.

Coach Yasin Karatay pept spelers op in de rust

Coach Yasin Karatay pept spelers op in de rust

In de eindfase van de wedstrijd stond Nordin Eliosghiri  op die zijn broer Mimoun in positieve zin perfect nadeed. Het waren effectieve individuele acties die resultaat opleverden. De 4-3 schoot Nordin van ruime afstand als een raket binnen.  ZVV Sparta Nijkerk  maakte alsnog de gelijkmaker waardoor de spanning in de wedstrijd opliep. Nordin scoorde door een uitstekende actie de 5-4 en bracht daarmee de eindstand op het bord.

©Door onze verslaggever

Ga hier naar de fotoalbum

Meer zaalvoetbal hier