Gendringen verrast VIOD, werk aan de winkel voor trainer Ozerdogan

Doetinchem- Gisteren is VIOD in de oefenwedstrijd tegen 3e klasser Gendringen tegen een forse nederlaag aangelopen. Met de rust was de stand nog gelijk (1-1), maar na 90 minuten stond de eindscore van 5-1 op het scorebord in het voordeel van Gendringen.

VIOD begon goed en agressief aan de wedstrijd en zette de thuisclub Gendringen direct vast op eigen helft. Creëerde direct enkele kansen maar had geen geluk aan haar zijde. Na een minuut of tien kwam VIOD geheel volgens de verhouding op voorsprong. Na wat slordig uitverdedigen door Gendringen aan de linker flank ter hoogte van de zijlijn, kwam de bal voor de voeten terecht van VIOD aanvaller Lex Overbeek en zag dat de Gendringen doelman ver voor zijn doel stond. Met een bekeken trap viel de bal tegen de binnenkant van de linkerpaal in het doel (0-1).

Hierna kreeg VIOD een aantal goede mogelijkheden om de score op te vijzelen, maar ging er slordig mee om. Ook afstandsschoten op het doel van Gendringen miste precisie of de doelman stond in de weg. Na een minuut of 25 kwam de thuisclub regelmatig gevaarlijk voor het doel van VIOD opzetten. Op de korte combinaties had de verdediging van VIOD geen antwoord op. Eerst kroop VIOD door het oog van de naald, nadat aanvoerder Meijer net buiten de 16 de bal had verspeeld, keeper Willem Thijssen wist echter deze scoringskans te voorkomen. Toch kwam Gendringen voor rust naast VIOD en geheel verdiend. Het was Gijs Hakvoort die doel trof (1-1).

Na de rust maar liefst 5 wissels bij VIOD en het spel van VIOD werd er niet beter op. Binnen een tijdbestek van 5 minuten scoorde Gendringen 2 keer en stond geheel verrassend met 3-1 voor. Nadat VIOD nog een tweetal wissel toepaste, probeerde men wel hier wat tegen te zetten, maar ging slordig met de scoringskansen om. Nadat Gendringen zelfs op een 5-1 voorsprong was gekomen, was het wachten op het eindsignaal.

Voor ad-interim trainer Fethi Ozerdogan is er vol op werk aan de winkel om zijn team op tijd klaar te stomen voor de herstart van de competitie. Zondag wacht de thuiswedstrijd tegen SDOUC uit Ulft, waarvan de spelers en staf bij de wedstrijd tegen Gendringen aanwezig waren.

Door John van der Kamp

Programma 2e klasse i