Gemeente dreigt SC Oranje met een opmerkelijke maatregel

ARNHEM – Sportbedrijf Arnhem heeft maandagmorgen de doelpalen van het hoofdveld van voetbalclub SC Oranje verwijderd. Het gemeentelijk sportbedrijf wil hiermee SC Oranje aansporen de financiële problemen op te lossen.

SC Oranje, dat samen met Arnhemia actief is op sportpark De Bakenhof in de wijk Malburgen-Oost, heeft bij de gemeente Arnhem een huurachterstand van ‘enkele duizenden euro’s’. Dat is niet voor het eerst. In oktober 2008 zag de gemeente zich om dezelfde reden ook al genoodzaakt de doelpalen weg te halen.

Signaal
“We hebben geen andere keus”, meent Mark Debets van Sportbedrijf Arnhem. “We hebben SC Oranje voldoende gewaarschuwd. Wat dan nog overblijft, is het afgeven van een krachtig signaal.”

Problemen
Voorzitter John van Verseveld van SC Oranje bevestigt dat zijn vereniging al enige tijd in financiële problemen verkeert. “Ons eerste elftal is vorig seizoen uit de competitie gehaald. En later hebben we ons tweede moeten terugtrekken. Daardoor zijn we heel veel inkomsten misgelopen.”

Van Verseveld wil de verstoorde relatie met Sportbedrijf Arnhem zo snel mogelijk herstellen. “De gemeente kan van ons met spoed een voorstel voor een betalingsregeling tegemoet zien.” Bron: DG.nl