FC Zutphen klopt VV unicum uit Lelystad met 3-0 in vriendschappelijk duel

Op sportpark ’t Meyerink waren het zaterdagmiddag moeilijke weersomstandigheden met harde wind, en veel regen. Het was zelfs te gevaarlijk om in de dug out plaats te nemen, temeer daar het dak van de ene dug out de lucht al was ingegaan. De trainers en wissels moesten daardoor op de tribune plaatsnemen.

FC Zutphen hield na lange tijd achter in weer eens de nul, en dat geeft in ieder geval zelfvertrouwen, voor de wedstrijd van 24 januari tegen het hooggeplaatste Berkum uit Zwolle.

Voor de rust stond de 2-0 op het scorebord. Een goed genomen corner van Tom de Haan werd door de mannen uit Lelystad in eigen doel gewerkt.

En halverwege de eerste heft was er een zeer mooie aanval die begon bij Koen Klosters, met een uitstekende pass, waarna een goede actie van Yessin Maskoul plaats vond en Tom de Haan kon afronden.

Na de rust maakte Emir Balavac zijn faam als topscorer waar, door een fout achterin bij Unicum direct af te straffen.

Positief was het dat bij FC Zutphen in de 2e helft oud aanvoerder en eerste elftal speler Gijs Wasseveld zijn opwachting maakte. Hij is met zijn 32 jaar nog top fit, ondanks dat hij enkele jaren niet meer op hoog niveau gespeeld heeft. Samen met de terug gekeerde Jocko Koster, kan hij de broodnodige ervaring in de verdediging van FC Zutphen brengen.

 

Opstelling FC Zutphen: Dominic van Hoof, Joost Kuijper( Melvin Everts), Jocko Koster ( Gijs Wasseveld), Sebastian van Laar, Khen Bakkerweerd, Samad Ezafzafi ( Mark Bloemendaal), Tom de Haan, Koen Klosters ( Emir Balavac), Yessin Maskoul, Ricardo Mengerink, Noe Bokila.

Door: Gerjan Nijland

Stand in deze poule