FC Zutphen klopt DZC “68 in vriendschappelijk duel met 3-0

FC Zutphen en DZC speelden afgelopen zaterdag op sportpark ’t Meijerink een leuk duel. Oud trainer Arthur Isselman keerde weer eens terug op het oude honk, waar hij vele jaren als speler, maar vooral als trainer successen had geoogst. Hij heeft ook inmiddels van DZC een goed voetballende ploeg gemaakt, die na de promotie uit de 3e klasse ook in de 2e Klasse een goed figuur slaat. De ploeg doet bij de bovenste ploegen mee.

FC Zutphen speelde zaterdag in een wat ongebruikelijke opstelling door de afwezigheid van Emir Balavac, die moest werken, en Tom de Haan, die deze zaterdag in het huwelijk trad. Wij wensen het bruidspaar ook van deze kant van harte geluk met hun huwelijk, en dat ze samen nog vele goede jaren mogen hebben.

 

Jelle Macare speelde daardoor op het middenveld, en Melvin Everts voorin.

In de 27e minuut zette Ricardo Mengerink de thuisploeg op voorsprong.  Hij rondde een uitstekende pass van Jelle Macare met en fraaie lob af.

Verder speelde FC Zutphen geen sterke wedstrijd in de 1e helft. De passes waren vaak onnauwkeurig, en ook de veldbezetting liet duidelijk te wensen over.

Dat verbeterde in de 2e helft. Wellicht ook ingegeven door een vroeg doelpunt.

Invaller Yessin Maskoul rondde een prima aanval af, na een uitstekende pass van Jocko Koster. Dat betekende in de 46e minuut de 2-0.

DZC kreeg in deze fase ook wat kansen, maar naarmate de wedstrijd vorderde kwam Fc Zutphen steeds beter in haar spel.

Dat resulteerde in de 69e minuut in de 3-0, na een zeer fraaie aanval. Deze werd opgezet door Noe Bokila. Hij kreeg de bal uitstekend terug van Mark Bloemendaal, waarna hij Yessin Maskoul een niet te missen kans gaf.  Een aanval uit het boekje.

Positief was verder dat ook Michael Dijkslag weer 60 minuten mee speelde, en ook Gijs Wasseveld een helft. Zij zorgen er voor dat er de nodige keus is tussen de verdedigers.

 

Opstelling FC Zutphen: Dominic van Hoof, Michael Dijkslag ( Joost Kuijper), Jocko Koster, Sebastian van Laar ( Samad Ezafzafi), Khen Bakkerweerd ( Teun Loman), Jelle Macare, Luuk Haggeman ( Mark Bloemendaal), Koen Klosters, Noe Bokila, Ricardo Mengerink ( Gijs Wasseveld), Melvin Everts ( Yessin Maskoul).

Door: Gerjan Nijland