Even voorstellen…Topscorer van Brakkenstein “Rick v. Eijk”

ARNHEM- Afgelopen maand was Rick van Eijk de topscorer van de maand november. In deze rubriek stellen wij U Rick van Eijk, speler van de 5e klasser Brakkenstein uit Nijmegen, aan u voor. Momenteel staat de teller bij hem op 24 doelpunten. Verwacht wordt dat hij meer dan 40 keer het net zal raken dit seizoen en zich hiermee in de kijker zal plaatsen bij de omliggende clubs die op zoek zijn naar een goaltjes dief.

Zijn score tot nu toe had hoger kunnen uitvallen voor Rick, als hij de seizoensstart niet had gemist. Door een hamstring blessure moest de aanvaller van Brakkenstein de eerste 3 competitiewedstrijden aan zich voorbij laten gaan, waaronder de wedstrijd tegen Victoria `25. Toevallig de enige wedstrijd die Brakkenstein tot nu toe heeft verloren. De overige 12 wedstrijden werden allemaal in winst omgezet en zo staat Brakkenstein in de 5e klasse E aan kop van de ranglijst met 10 punten voorsprong op nummer twee. We hebben voor Rick het volgende vragenlijstje samengesteld:

Rick in actie voor KolpingDynamo(l)

Rick in actie voor KolpingDynamo(l)

Hoe oud ben je en waar woon je?

Ik ben 22 jaar en woon in Nijmegen.

Dus je roots is Nijmegen?

Klopt, geboren en altijd gewoond in Nijmegen en dat bevalt me prima.

Je speelt nu bij Brakkenstein, vanaf je jeugd al?

Ik ben begonnen in de jeugd  bij Union en de amateurs van N.E.C. en toen overgestapt naar Kolping-Dynamo om daar 2 jaar in het eerste te voetballen. Hierna heb ik gekozen om de overstap te maken naar Brakkenstein.

Rick van Eijk (2)

Rick aan tafel bij Het Gelderse Voetbal

Wat is de reden dat je voor deze club heb gekozen?

De huidige trainer is Koen Renswoude, ’n vriend van me. Die vroeg mij 2 jaar geleden om naar Brakkenstein te komen. Ik zat zonder club, daar het team van Kolping-Dynamo uit elkaar viel en de helft terug ging naar Brakkenstein. De keuze was dan ook snel gemaakt en het is maar 7 minuten fietsen.

Wat is jouw favoriete  plek op het veld?

Momenteel speel ik in de punt van de aanval, we spelen 4-3-3. Ik ben altijd aanvaller geweest ook bij de E-tjes, als links of rechtsbuiten. Ben 2 benig. Maar die plek in de spits heeft nu wel mijn voorkeur.

Wat is het hoogste niveau waar je op hebt gespeeld?

Tijdens mijn periode in de C jeugd bij de amateurs van N.E.C., hoofdklasse niveau.

Rick als trainer van NEC

Rick als trainer van NEC

Kan je een diepte en een hoogtepunt uit je carrière opnoemen?

Die hamstringblessure aan het begin van de competitie, voor de rest zelden geblesseerd geweest. Hoogtepunt dat zit in het verschiet aan het einde van dit seizoen hoop ik.

Wat is je streven in het voetbal?

Ambities heb ik wel, ik wil wel hoger op. Ik hoor altijd wel wat dingetjes, maar ik kan me er niet druk over maken. Men komt niet voor mij kijken hoor, ze lezen wel mijn naam in de krant als doelpuntenmaker, maar voor de rest  wordt er over de 5e klasse  nauwelijks iets geschreven. In de oefenwedstrijd tegen Hatert viel wel mij naam als doelpuntenmaker, maar voor de rest….. ik wacht wel af. Ik voetbal nu omdat het nog kan en leuk is en blijf doorgaan zolang het mogelijk is. En later dan het trainerschap oppakken. Naast TC3 heb ik ook inmiddels TC 2 en wil voor mijn 30-ste TC 1 halen.

Wat doe je dagelijks, werk je?

Ik zit op de HAN in Nijmegen, ik volg de opleiding maatschappelijk werk. Daarnaast ben ik trainer bij de jeugd van N.E.C., de C2 train ik en op zaterdagen aanwezig bij de wedstrijden. Vorige jaar was ik voetbaltrainer van de B1 met uitwedstrijden naar o.a. Den Haag. Een leuke ervaring.

Rick van Eijk

Rick van Eijk

Tot slot…… aan wie geef je de stokje door?

Dat moet Yannes Ngola van DVE/Trajanus worden, mijn teamgenoot vorig seizoen bij Brakkenstein. Hij heeft inmiddels 18 keer gescoord.

 

Door: John van der Kamp

Uitslagen en stand 5e Klasse E