Even voorstellen … Sherwin Grot, aanvaller van GVVV (topklasse)

ARNHEM – Deze week in onze special: Even voorstellen … is het de beurt aan Sherwin Grot. Hij is een van de grootste talenten uit deze regio, speelde in de jeugdopleiding van Vitesse en NEC en heeft zelfs zijn eredivisiedebuut gemaakt bij NEC.

Sherwin heeft tot nu toe een bewogen voetbalcarrière. Wij kregen de mogelijkheid om hem een aantal vragen te stellen.

Hoe oud ben je en waar woon je momenteel?
Ik ben 24 jaar oud en woon al mijn hele leven in Arnhem.

Sherwin Grot PEC Zwolle

Sherwin in het shirt van PEC Zwolle

Waar heb je hiervoor allemaal gespeeld?
Ik ben als klein mannetje begonnen bij Arnhemia. Ik ben toen gescout door Vitesse en heb daar drie jaar lang gespeeld. Helaas ben ik toen afgevallen en ben ik bij ESA gaan voetballen. Daar heb ik twee jaar in de B1 gezeten en speelde zo goed dat ik door drie clubs werd benaderd om in de jeugdopleiding te komen spelen. Dat waren Feyenoord, Vitesse en NEC. Ik ben toen bij NEC gaan voetballen omdat dit het dichtstbij was. Hier heb ik ook mijn debuut gemaakt in de Eredivisie. Toen ben ik voor een half jaar naar De Treffers gegaan, alleen dat klikte niet echt. Ik heb toen één jaar lang bij FC Presikhaaf gespeeld en ben na dat jaar benaderd door PEC Zwolle. Helaas heb ik hier nooit een officiële wedstrijd kunnen spelen want mijn overschrijvingsformulier was te laat binnen bij de KNVB. Na dat jaar werd mijn contract niet verlengd en ben ik bij GVVV gaan voetballen.

Sherwin Grot GVVV (3)

Sherwin in actie van GVVV

Wat wist je al van GVVV voordat je er ging spelen?
Ik wist nog niet heel veel van GVVV, alleen dat ze altijd goed georganiseerd zijn en dat ze op een mooi hoog niveau spelen.

Wat was de reden dat je voor GVVV hebt gekozen?
In de eerste plaats het hoge niveau waarop ze spelen, en ook de spelersgroep heeft een hoog niveau. Het was ook een stuk dichterbij dan Zwolle natuurlijk.

Wat is jouw favoriete plek op het veld?
Het liefst speel ik op het middenveld op de nummer 10-positie (centraal aanvallende middenvelder) of op de nummer 6-positie (centraal verdedigende middenvelder).

Wat is het hoogste niveau waarop jij hebt gespeeld?
Dat is natuurlijk Eredivisie, toen ik mijn debuut maakte voor NEC.

Sherwin Grot tijdens de  NEC periode

Sherwin Grot tijdens de NEC periode

Wat is het hoogtepunt van jouw voetbalcarrière tot nu toe?
Dat is zeker mijn debuut in de Eredivisie, daar droomt iedere voetballer in Nederland van. Dat is heel speciaal om mee te maken.

Wat is het dieptepunt van jouw voetbalcarrière tot nu toe?
Mijn dieptepunt was toen PEC Zwolle te laat was met de overschrijving naar de KNVB, hierdoor heb ik toen een jaar lang niet kunnen voetballen wat erg frustrerend is.

Wat is je streven in de voetballerij?
Het liefste zou ik natuurlijk nog steeds profvoetballer worden, het zal echter wel een stuk lastiger worden naarmate je ouder wordt. Ik zal de hoop nooit opgeven.

Sherwin Grot GVVV (1)

In actie voor GVVV tegen Sparta Nijkerk

Wat doe je in het dagelijks leven?
Ik heb net mijn opleiding afgerond en ben momenteel op zoek naar een baan.

Tot slot, aan wie wil je het stokje doorgeven?
Ik wilde het stokje doorgeven aan mijn broer, Guillano Grot, echter heeft iemand anders laatst het stokje aan hem doorgegeven. Dus dan geef ik het door aan Keverly Albertus van RKHVV.

© Door onze verslaggever

Klik hier voor meer specials