Even voorstellen … Ricky Gortz verdediger sv Babberich

ARNHEM – Deze week in onze special: Even voorstellen … is het de beurt aan Ricky Gortz. Ricky maakte voor de zomer 2014 overstap van Arnhemse Boys naar sv Babberich. Bij Arnhemse Boys miste hij via de nacompetitie promotie maar met deze transfer promoveert hij toch persoonlijk  twee klassen hoger.  Bij Babberich komt hij zijn oude trainer van Arnhemse Boys Ricardo del y Muinos tegen, die na Ricky een akkoord had bereikt met Babberich.  Ricky is een talentvolle kopsterke verdediger die duels niet uit de weg gaat.

Hoe oud ben je en waar woon je?
Ik ben in oktober 24 geworden. Ik heb vroeger altijd in Arnhem-Zuid gewoond en ben daar ook opgegroeid. Ik woon nu samen met mijn vriendin in Presikhaaf.

Ricky Gortz  op bezoek bij Het Gelderse Voetbal

Ricky Gortz op bezoek bij Het Gelderse Voetbal

Waar heb je voor sv Babberich gespeeld?
In de jeugd heb ik bij Eldenia gespeeld. Ik heb ook nog een jaar bij de KNVB-selectie gezeten, alleen dat vond ik toen niks. Ik vond het veel leuker om met mijn vrienden te spelen. En toen werd ik benaderd door Marlon Keizer en hij vroeg of ik in de A1 van ESA wou komen voetballen. Die speelde toen nog 2e divisie landelijk. Ik ben na het seizoen samen met twee andere jongens van ESA naar Arnhemia gegaan. We werden toen kampioen in de 5e klasse. Aan het eind van dat jaar vroeg Toon Hartemink of ik interesse had om bij de Arnhemse Boys te komen voetballen, die speelde toen 3e klasse. Daar heb ik gespeeld tot en met vorig seizoen. Hierna ben ik benaderd door drie 2e klassers om daar te komen voetballen. Dit waren WAVV, Leones en sv Babberich. Ik heb uiteindelijk voor de laatste gekozen omdat dat de club was met de meeste ambitie.

Ricky Gortz  wint een kopduel voor Babberich

Ricky Gortz wint een kopduel voor Babberich

Ricky Gortz  als aanvoerder bij Arnhemse Boys

Ricky Gortz als aanvoerder bij Arnhemse Boys

Wat is de reden dat je voor deze club hebt gekozen?
Leones viel eigenlijk meteen af omdat dat me al 50 minuten kostte om daar naar toe te rijden. Dus de reistijd was gewoon te veel. Ik heb een gesprek gehad met zowel de mensen van WAVV als die van sv Babberich, alleen de ambities van Babberich waren veel hoger waardoor ik voor sv Babberich koos.

Kenden je al mensen bij sv Babberich?
Ik kende eigenlijk alleen Jaimy Valhkamp, hij komt ook uit Arnhem-Zuid dus daar kende ik hem al van. Later kwam natuurlijk ook mijn oude trainer Ricardo del y Muinos naar sv Babberich. Voor de rest was het allemaal nieuw voor mij bij deze club.

Wat is jouw favoriete plek op het veld?
Ik speel momenteel bij sv Babberich centraal achterin, ik kan ook verdedigende middenvelder spelen maar ik sta liever achterin. Vroeger heb ik altijd in de spits gestaan, maar naar mate dat ik ouder werd ging ik steeds een linie terug. Maar keeper ga ik denk ik nooit worden, dat is niet mijn sterkste kant, aldus lachende Gortz.

Wat is het hoogste niveau wat je ooit gespeeld hebt?
Dat is bij ESA geweest, toen in de A1 speelde we 2e divisie landelijk. En op senioren niveau is dit hoogste wat ik ooit gespeeld heb nu bij sv Babberich.

Wat is het hoogte punt van jou carrière?
Ik denk dat dat toch is bij de Oranje selectie van de KNVB, dat je in je Nederlands elftalshirt mag voetballen tegen andere districten. Dat is echt een heel speciaal gevoel.

Wat is het diepte punt van jou carrière?
Tijdens de nacompetitie met Arnhemse Boys scheurde in mijn hamstring waardoor ik niet kon spelen. Toen ik weer hersteld was en bij sv Babberich ging spelen scheurde ik mijn hamstring tijdens de tweede training weer af. Dat was wel echt een vervelende periode, het is echt balen als je lichaam je in de steek laat.

Ricky Gortz  wint een kopduel voor Babberich

Ricky Gortz wint een kopduel voor Babberich

Wat zijn jouw ambities in de voetbalwereld?
Ik heb eigenlijk nooit voor de ambitie gespeeld. Ik speelde altijd gezellig met vrienden omdat ik het leuk vond om te voetballen. Tegenwoordig speel ik wel meer voor de ambitie en als er een mooie club komt dan ga ik daar naar kijken. Maar het liefste blijf ik bij sv Babberich en gaan we daarmee hogerop voetballen. İk wil samen met deze club groeien het bevalt me prima hier!

Wat doe je in je dagelijkse leven?
Ik zit nog op school, volg de opleiding Small Business en Retail Management aan de HAN in Nijmegen. Ik zit nu in mijn laatste (half)jaar. Eind januari begin ik met afstuderen bij een bedrijf. Voor de rest werk ik nog drie dagen als manager in een restaurant in Arnhem.

Aan wie zou jij het stokje willen doorgeven?
Ik zou graag het stokje willen doorgeven aan mijn teamgenoot Benjamin Romero. Hij is een echt goede speler en ook een aardige jongen.

Stand 2e klasse İ

Meer Specials