Even voorstellen …… Raoúl Leenders, aanvaller AVW`66

ARNHEM – Deze week in onze special even voorstellen …. Raoúl Leenders, de 20 jarige aanvaller van AVW `66 uit Westervoort. Raoul is nu volledig hersteld van een fikse kruisband blessure en heeft zijn draai gevonden bij de zaterdag 2e klasser. Ambitie heeft Raoul ook en wil graag een stap hoger maken als zijn fysieke gesteldheid dit toelaat.

Hoe oud ben je en waar woon je?
Ik ben 20 jaar en woon in Westervoort, lekker dichtbij Arnhem. Je bent vanaf mijn woonplek snel in de Arnhemse binnenstad en dat bevalt mij goed.

Raul  op bezoek bij Het Gelderse Voetbal

Raoul op bezoek bij Het Gelderse Voetbal

Waar ben je geboren?
Ik ben geboren in Zevenaar, maar heb altijd in Westervoort gewoond. Daar ben ik ook gaan voetballen bij de pupillen van AVW `66, tot aan de D-jeugd toen RKC Waalwijk in beeld kwam. Dus ik ben een echte Gelderlander.

Raoul Leenders in de wds tegen DUNO

Raoul Leenders in de wedstrijd tegen DUNO

 

Begrijp ik hieruit dat je al op jonge leeftijd gescout werd?
Inderdaad. Bij RKC Waalwijk heb ik in de D-jeugd gespeeld, Landelijk niveau Eredivisie. Toen de jeugd afdeling van RKC Waalwijk een seizoen later samen ging met Willem II uit Tilburg werd de wekelijkse afstand iets te groot en heb ik na het 2e seizoen gekozen om weer in Westervoort bij AVW`66 te gaan voetballen. Mijn vader liet de keus over aan mij, maar de reisafstand iedere week meerdere malen op en neer naar Waalwijk en Tilburg ging me tegen staan.

Raul Leenders controleerd de bal

Raoul Leenders controleert de bal

Terug bij je eigen club, tussen je teammaatjes uit de pupillentijd?
Toen ik terug kwam speelde ik eerst in de C en het 2e jaar al in de B, altijd een lichting vooruit. Als 2e jaar B ging ik bij ESA A1 voetballen en zat al direct tegen het eerste aan. Even later speelde ik als 2e jaars B wedstrijden in de hoofdmacht van ESA. Ik was de jongste in het team van ESA 1 en we promoveerde van de 3e naar de 2e klasse. Hierna werd de selectie nog aangevuld met 5 spelers uit de A1. Een leuke tijd gehad die helaas door een fikse blessure werd onderbroken. Door de gescheurde kruisband ben ik er een jaar uit geweest, ik werd teruggeworpen in mijn ontwikkeling. Op dat moment was er interesse van diverse BVO’s, waar ook Vitesse toebehoorde. Ik heb 3 jaar bij ESA gespeeld, waarvan 2 jaar zowel in de A1 als het eerste.

Je hebt hierna toen gekozen om terug te gaan naar AVW `66, wat is je favoriete plek?
De trainersstaf bij AVW`66 gaf mij een goed gevoel om mijn weg verder daar te vervolgen. Aan het roer stonden de trainers Wim Pol en Stef van Meerveld. Duidelijk was het wel dat men niet dezelfde mening had. Bij de één deed je het goed, bij de ander weer wat minder. De meest voor de hand liggende positie op het veld was voor mij als verdedigende middenvelder, op positie nummer 10 is niet mijn plek, vanuit het midden uit heb ik het afgelopen jaar goed gespeeld en dat beviel mij goed. Nu speel ik als linksbuiten. Mijn nieuwe trainer Amir Hashemi heeft mij op de buitenste plek gezet, als een echte linksbuiten. Ik heb nu slechts één maal gescoord maar wel een stuk of 9 assists en daar ben ik trots op. Je valt wel minder op, scoor je vaak dan leest dat iedereen, maar 9 assists is ook niet verkeerd.

Raul Leenders in de wds tegen BAS (4-0)

Leenders in overleg met zijn Trainer Amir Hashemi tijdens de wedstrijd.

Wat is het hoogste niveau wat je ooit gespeeld hebt?
In mijn D periode bij RKC Waalwijk op Landelijk niveau Eredivisie, wedstrijden tegen o.a. PSV. Ik stond als rechtsback tegenover de huidige PSV aanvaller en international Memphis Depay en als speler bij AVW`66 vorig seizoen speelde ik 1e klasse zaterdag niveau.

Wat is het hoogtepunt in jouw carrière?
De periode in Waalwijk en Tilburg natuurlijk, voetballen bij een betaalde voetbal organisatie is een droom voor elke voetballer. De uitnodiging destijds heb ik met 2 handen opgepakt en vertrouwen niet beschaamd. Het is toch een eer om op zo’n niveau te mogen voetballen.

Op de volgende vraag weten we eigenlijk wel het antwoord….Wat is het dieptepunt in jouw carrière?
Ja dat was natuurlijk het moment van de blessure als 2e jaars B bij ESA. Ik kan het me nog goed herinneren dat de wedstrijd van het 1e niet door ging en ook de wedstrijd van de A1 was afgelast. Ik had toen afgesproken om met de B1 mee te doen. Die bungelde onderaan en konden een speler als mij goed gebruiken. Het was die dag gigantisch slecht weer, veel regen en daardoor een zacht veld. Toen ik wilde schieten en gleed weg. Mijn tegenstander die in kwam knalde de bal keihard tegen mijn andere been aan, een ongelukkig moment. Ik zag het direct, later was de knie dik en ik werd ook misselijk, dit was niet zomaar een knie blessure. Hierna heb ik de training weer te snel hervat, want ja ik wilde weer voetballen. Trainer Marcel Omvlee had mij nog wel geadviseerd nog niet mee te doen. Ben ik toch met een trainingspartijtje mee gaan ballen. Bij de eerste de beste bal ging ik door mijn knie heen, over en sluiten. En net op het moment dat er uitnodigingen van clubs op mijn deurmat vielen voor een trainingsstage. Naast N.E.C., De Graafschap en Vitesse werd ik ook uitgenodigd door FC Utrecht. Enkele kwamen zelfs na mijn operatie binnen.

Raul Leenders2

Tevreden Leenders na gewonnen wedstrijd tegen BAS

 

Wat doe je dagelijks naast het voetbal?
Ik werk bij de KeukenKampioen samen met enkele voetballers uit de regio. Maray Vahlkamp van RKHVV en Giel Neervoort van sc Babberich zijn mijn collega’s. Ik kan iedereen aanbevelen om ons op te zoeken, we hebben mooie keukens en als verkoper kan ik je er alles over vertellen. De KeukenKampioen heeft winkels door geheel Nederland, maar de beste vind je in Duiven natuurlijk.

Aan wie zou je het stokje willen doorgeven?
Dat moet mijn collega Maray Vahlkamp worden. Die kan je veel vertellen over RKHVV waar hij voor het 6e seizoen in het eerste speelt.

© Door onze verslaggever

Klik hier voor meer specials