Even voorstellen ….. Joel Saro, doelman bij WAVV

ARNHEM – Deze week is de Special Even Voorstellen ……..aan Joel Saro. Hij is  geboren op Curaçao en met hulp van zijn broer naar Nederland gekomen. Joel is een talentvolle keeper die zelfs al een keer in de selectie van Curaçao zat. 

Hoe oud ben je en waar woon je?
Ik ben 21 jaar. Ik ben geboren op Curaçao en ik heb daar veertien jaar gewoond. Ik ben met hulp van me broer naar Nederland gekomen. En ik woon momenteel in Arnhem.

Voel jij je een Gelderlander?
Ja ik voel me zeker wel een Gelderlander. Toen ik op mijn veertiende naar Nederland kwam ben ik in Arnhem gaan wonen. Ik heb daarna vanwege familieomstandigheden nog even bij mijn broer gewoond in Delft. Daarna ben ik weer terug gekomen naar Arnhem en daar woon ik nu nog steeds.

JoelSaro-indekrant

Het artikel over dat Joel mee mocht doen met Curaçao O-20

Hoe heb je het ervaren om eerst in de spits te staan en later in het doel?
Ik was vroeger altijd een echte spits. Ik was sterk, wel een beetje dik, maar ik had altijd al een goede trap. En als je hard kan schieten sta je in de spits. Toen belandde ik later in de goal en dat voelde meteen goed. Ik was er ook goed in dus dan is het leuk.

Was het keepen jouw eigen keus?
Het was echt mijn eigen keus. Het begon in Curaçao toen de keeper rood kreeg en ik in de goal ging. Iedereen zei tegen me dat ik echt een keeper moest worden. Toen ik bij Arnhemia zat en we een wedstrijd speelde tegen Westervoort kreeg de keeper rood en toen moest ik de goal in. Ik keepte goed en toen zei mijn oude trainer, dat als ik ging keepen dat ik het echt verder ging schoppen dan in de spitspositie. Vanaf toen ben ik serieus gaan keepen.

Bij welke clubs heb je allemaal gezeten?
Na Arnhemia ben ik naar DZC gegaan maar daar speelde ik ook een erg laag niveau in de B6, maar dit kwam omdat ik me (te) laat had aangemeld. Na DZC ben ik naar SML gegaan en toen keepte ik in de A1 en daar heb heb ik best wel een goed seizoen gekeept. De trainer van FC Presikaaf heeft me toen naar FC Presikaaf gehaald en heb daar toen ik een jaar lang daar gekeept en daar ben ik toen echt gegroeid, dat kwam ook omdat ik toen met hele goede jongens speelden. Ik ben daar toen weggegaan en dat was een mijn fout. Als ik daar was gebleven had ik nu denkt ik Hoofdklasse misschien topklasse kunnen kepen. Maar helaas heb ik de stap te vroeg genomen om in hoofdklasse te gaan keepen bij Bennekom.

JoelSaro-Wavv (1)Is er een reden dat je op jonge leeftijd heeft veel clubs bent afgegaan.
Ja zeker, ik moest op vroege leeftijd al op mezelf wonen. En dat ging niet altijd even goed. Daardoor ben ik vaak van club gewisseld.

Hoelang speel je nu bij WAVV?
Dit is nu mijn eerste seizoen bij WAVV.

Wat is de reden dat je voor deze club hebt gekozen?
Ik ken Wesley Mortier goed, ik heb vaak tegen hem gespeeld. Mijn doel was om weer een beetje op niveau te gaan spelen, want hiervoor zat ik bij sc Oranje maar dat was niet echt mijn plafon, ik kon zeker nog wel hoger kepen. Ik denk dat de eerste of de tweede klasse wel mijn niveau is. Ik heb toen tegen Wesley gezegd dat ik wel graag naar hun zou willen komen en Armand Mannen (vroegere trainer van Bennekom) is daar de trainer en zo ben ik in contact gekomen met hem. Na een aantal gesprekken wist ik het zeker.

Ga je ooit nog het veld in?
Nee, keeper is wel echt mijn favoriete plek. Alleen als ik in de zaal voetbal met vrienden speel ik nog wel eens in de spits.

Wat is het hoogste niveau wat je hebt gespeeld?
Bij Bennekom in de hoofdklasse A.

Wat was de reden dat je bij Ajax amateur niet verder bent gegaan?
Het was meer om fit te blijven en ik deed niks, want ik was klaar met school. Ik wou daar niet blijven want ik heb hier in de buurt al een goede reputatie en daar zou ik weer helemaal overnieuw moeten beginnen.

Joel Saro in de doel bij WAVV

Joel Saro in de doel bij WAVV

Is er een kans dit seizoen dat jij nog de eerste keeper word?
Toen ik bij mijn nieuwe club kwam was ik nog niet echt fit. Ik moest eerst weer een beetje ritme opbouwen. In het begin deed ik het echt goed. Ik had echt het gevoel dat ik eerste keeper zou worden. Ik heb alles gespeeld in de voorbereiding, omdat de andere keeper geblesseerd was. Toen werd hij fit net na de voorbereiding hadden we nog 1 oefenwedstrijd en toen speelde hij goed. Toen koos de trainer voor hem, zo gaat dat helaas in het voetbal.

Wat was je hoogtepunt in je carrière?
Dat ik met FC Presikaaf tegen Sporting Lissabon heb gespeeld. Dat was echt mooi om mee te maken.

Wat was je dieptepunt in je carrière?
Toen ik weg ben gegaan bij Bennekom. Ik wou eigenlijk helemaal niet weg, maar had geen klik met de nieuwe trainer. En dat was ook zeker de reden dat ik ben weg gegaan.

Wat is je streven in het voetbal?
Ik vind de 2e klasse een redelijk goed niveau. Als ik zo blijf doorgaan en de mogelijkheid is er dan zou het voor mij wel realistisch zijn als ik op mijn 26ste of 27ste Topklasse haal. Ik denk dat ik dan op mijn toppunt zit.

Joel in gesprek met onze Redactie

Joel in gesprek met onze Redactie

Doe je naast keepen ook nog iets in het voetbal?
Nee momenteel niet. Bij FC Presikaaf wel, toen was ik trainer bij de C1, maar ik kon t op een gegeven moment niet meer combineren met het werk. Ik ben best wel druk want ik moest veel werken en ook nog gewoon zelf trainen. Het lijkt me wel leuk om nog een keer te gaan doen.

Wat doe je nu dagelijks?
Ik ga naar school. Ik studeer niveau 3/4 verkoopspecialist in Apeldoorn. Dit was eigenlijk mijn tweede keus. Ik wou eerst sociaal-cultureel werk gaan doen maar die opleiding was helaas al vol. Ik vond het niks om thuis niets te gaan doen dus heb ik verder gekeken en kwam ik uit bij deze opleiding.

Aan wie wil je het stokje doorgeven?
Sherwin Grot, spits van GVVV.

MEER SPECİALS