Even voorstellen…. Aria Hashemi, Keeper SCP

Arnhem –  Deze week in onze special ‘even voorstellen…’ Aria Hashemi. Hij heeft vroeger in de jeugdopleiding van de AWC gespeeld, vervolgens de stap gemaakt naar Beuningse Boys.  Tegenwoordig speelt hij bij de 4e klasser  SCP. Aria is een talentvolle ambitieuze doelman,  die een lange carrière voor zich heeft. Het liefst wil hij net als zijn vader, het maximale behalen in zijn kunnen. Zijn vader (Amir Hashemi) is de bekende oud-international van Iran geweest, die Hoofdtrainer is van AVW uit Westervoort.

Aria in actie tijdens de bekerkraker in de derby DIO Druten

Aria in actie tijdens de bekerkraker in de derby DIO Druten

Hoe oud ben je en waar woon je?                                                                       

Ik ben 20 jaar, en woon in Beuningen

Ben je in Gelderland geboren?                                                                             

Nee, ik ben in de hoofdstad van Iran geboren, Tehran!

Hoelang speel je al bij deze club?

Dit is m’n eerste jaar bij SCP. Ik heb hier voor 2 jaar bij VV Lunteren gezeten.

Aria met SCP tegen DIO in de streekderby in SEP 2014.

Aria met SCP tegen DIO in de streekderby in SEP 2014.

Wat is de reden dat je voor deze club hebt gekozen?                                       

De club zelf heeft mij benaderd. De belangrijkste reden was mijn studie, en door het reizen was een club dichterbij, wel fijn. Ik werd benaderd door een andere club, maar simpelweg had ik er geen gevoel bij. Toen SCP voor me belde, speelde ze nog 3e klasse, maar jammer genoeg degradeerden ze naar de 4e klasse. Tevens is het een club met heel veel passie. Ik heb een hele goede keeperstrainer, wat ook erg belangrijk is (Theo Beck). De mensen zijn altijd aardig & beleefd, en wat ook wel leuk is dat er elke zondag best wel wat supporters langs de lijn staan om onze wedstrijden te komen bekijken.

Wat is het hoogste niveau waar je op hebt gespeeld?                                      

Ik ben pas 2 jaar officiëel senior. Bij Lunteren heb ik 2 jaar gezeten.In de jeugd zelf kwam ik uit in de derde divisie bij AWC.

Kan je een hoogte en diepte punt uit je carrière opnoemen?                         

Hoogtepunt zou zijn de promotie met VV Lunteren naar de 2e klasse. Ik kan niet echt een dieptepunt noemen, maar wat ik heb meegemaakt is de wedstrijd die we met het Iraanse Elftal bij WK Amsterdam speelden. ( Dit is het ‘Iraanse Elftal’’ van Nederland, de beste Iraanse spelers die in Nederland actief zijn worden uitgenodigd voor dit team). We moesten tegen Tunesië. We stonden 1-0 voor, kregen een penalty tegen, en die hield ik, ook in de rebound. Het ging heel goed dat leidde tot frustratie bij de tegenstander waardoor een opstootje ontstond en de wedstrijd werd gestaakt. Toen de wedstrijd hervat werd kregen we in blessuretijd alsnog de 1-1 tegen waardoor we de volgende ronde niet haalden.

Wat is je streven in het voetbal?                                                             

Zo hoog mogelijk komen. Ik train nu 7 keer per week, en heb in de afgelopen 3 jaar denk ik wel een groei gemaakt als keeper, waar andere keepers misschien wel veel langer mee bezig zijn. 1x in de week train ik ook apart met mijn vader. Hijzelf is trainer van AVW’66 1. Hij wilt mij echt beter maken en helpt me met alles. Zelfs na wedstrijden als het voor mijn gevoel goed ging, komt hij naar me toe en vertelt ie niet wat goed was, maar waar ik m’n aandacht op moet leggen, en dat vind ik wel heel erg fijn. Hij is wel echt diegene waar ik tegen opkijk, omdat hij heel veel verstand van voetbal heeft, en zelf op het hoogste niveau, tevens ook als international gespeeld heeft.

Hoe ervaar je om als “de zoon van” te zijn, omdat je vader bekend is in Iran, Positief of negatief. 

Natuurlijk Positief. Dat kun je wel merken wanneer we bijvoorbeeld naar Iran gaan, aan de reacties van mensen. Iran is een land met heel veel trots, en de wijze waarop mensen over m’n vader praten maken mij ook heel erg trots. Ook wordt hij daarom nog steeds regelmatig gevraagd voor interviews vanuit Iran.

Doe je verder nog iets in de voetballerij zoals trainer,scheidrechter, vlaggen, bestuur, schrijven, enz enz?                                                                                     

Ik was tot kort voorheen trainer van de B1 van mijn huidige club SCP. Maar doordat de studie zo enorm aandringt, heb ik dat moeten laten vallen en mijn aandacht compleet op school moeten hebben gericht. Bij VV Lunteren was ik keeperstrainer van de keepers D1 t/m A1.

Wat doe je dagelijks , werk/studie?

Ik studeer Microbiologisch onderzoek, of gewoon simpel gezegd ‘’laborant’’, te Nijmegen. Ik zit nu in mijn laatste jaar, maar ben wel van plan door te studeren!

Alireza Jahanbakhsh  is een goede vriend van je, geeft dat je extra motivatie?

Ja heel erg. De eerste dag dat hij bij ons thuis kwam straalde hij uit dat hij de top gaat halen. Ook hij heeft heel erg hard gewerkt om te staan waar die nu staat. Hij praat veel met me, wat ik wel en niet moet doen. Soms als die bij mijn wedstrijden komt kijken, geeft hij me ook een cijfer en legt hij uit waarom hij dat cijfer gegeven heeft. Hij is wel een hele belangrijke persoon geworden voor me en stimuleert me altijd om hard te werken.

Alireza bezoekt regelmatig wedstrijden van  Aria Hashemi

Alireza Jahanbakhsh bezoekt regelmatig wedstrijden van Aria Hashemi

Aan wie geef je het stokje door voor onze Special ‘’Even voorstellen’’?

—         Adrian Javad (sc AWC)

–          Alireza Jahanbakhsh (NEC)

 

Nog meer Specials..Even Voorstellen klik hier