DVS ’33 Ermelo oefent tegen NSC

ERMELO – Na de afgelasting van de complete ronde in de Hoofdklasse C van zaterdag 24 januari oefent DVS’33 Ermelo op dinsdagavond 27 januari om 20:15 uur thuis tegen NSC. De Nijkerkers voetbalden wel en kwamen zaterdag uit Gouda terug met een punt en een zak stroopwafels. Bij middenmoter Jodan Boys kwam de ploeg van trainer Jürgen Schefczyk een 1-1 gelijkspel overeen. Tom de Ridder had de geelblauwen nog in de eerste helft op een 0-1 voorsprong gezet, maar het werd na de thee nog 1-1. Zodoende plaatste NSC zich niet naast DFS; in punten althans, want de Opheusdenaren kwamen niet in actie. De Nijkerkers maken zich nu op voor de thuiswedstrijd tegen rkav Volendam en DVS voor de return tegen SVZW, waar in Wierden nog met 0-2 van gewonnen werd.

Oefenen met verschillende doelstellingen
De Nijkerkse club wil zo graag een stabiele Hoofdklasser worden, maar de twee eerdere avonturen op dat niveau strandden al in één jaargang (’10-’11 en ’12-’13). De eerste keer volgde NSC door de versterkte promotieregeling in het kielzog van SVZW, DETO en DVS naar de Hoofdklasse, maar keerde het via de nacompetitie direct terug naar de 1e klasse. De nacompetitie bracht de geelblauwen ook weer naar de Hoofdklasse. Het seizoen daarop konden de Burcht-bewoners directe degradatie niet voorkomen. In de afgelopen jaargang nam NSC de eerste periode over van kampioen en kwam in de nacompetitie tegenover DETO te staan. Die club had Jürgen Schefczyk aangetroffen om het noodlot af te wenden. Hij was de verliezend coach in die wedstrijd in Nijkerk, maar verbond zich vervolgens kort daarna aan de geelblauwen en bleef zodoende in de Hoofdklasse actief.
De verwachting was, dat NSC zich dit seizoen wel zou kunnen handhaven in de Hoofdklasse A. Met wisselende resultaten sprokkelden de Nijkerkers twaalf punten bij elkaar door twee zeges en zes gelijke spelen. Bij een aantal van die puntendelingen deden zij zich wel wat te kort, maar scoren is nu eenmaal een essentieel onderdeel van het spelletje. Toch zal de hoop op klassenbehoud op “De Burcht” toegnomen zijn, omdat de laatste drie wedstrijden voor de winterstop  niet verloren gingen. Tegen sterke tegenstanders als VVA’71 en Huizen werd gelijk gespeeld (respectievelijk 3-3 en 0-0). Daartussen werd de derby bij SDC Putten gewonnen (0-1). Het jaar 2015 werd dus weer begonnen met de 1-1 bij Jodan Boys.

Voor beide clubs wordt het dinsdagavond een nuttige oefenwedstrijd voor komende zaterdag. De Nijkerkers krijgen dan de hekkensluiter op bezoek, rkav Volendam. De wijdbroeken hebben drie punten minder, dus is verliezen geen optie voor de geelblauwen. Wil Jürgen Schefczyk c.s. niet op een directe degradatieplaats belanden, kan er maar het beste gewonnen worden.
DVS hervat de competitie nu tegen een ploeg, die als directe concurrent gezien kan worden. SVZW stelde toch wat teleur in de eerste competitiehelft met veel wisselende resultaten. De achterstand van de Wierdenaren op de lijstaanvoerder bedraagt slechts zes punten en dan is alles nog mogelijk. De geelzwarten willen deze tegenstander zaterdag natuurlijk graag van zich afschudden in de strijd om promotie.
Zodoende is deze oefenwedstrijd voor zowel de Ermeloërs als voor NSC een goede gelegenheid in aanloop van voortzetting van de competitie om hun doelstellingen te verwezenlijken.

Leeftijdgenoot veelvuldig tegenstander van DVS
De Nijkerkse Sport Club is een leeftijdsgenoot van DVS, dus van 1933. Dat het pas in ’69-’70 tot het eerste competitietreffen kwam tussen beide clubs, komt doordat de Nijkerkse vereniging haar verrichting vooral op de zondag pleegde. De vrije zaterdag in de 60-er jaren stimuleerde de oprichting van een zaterdagtak, die de zondag ging overheersen. In ’66 ontstegen de zaterdagvoetballers de afdeling Utrecht en groeiden uit tot de beste club in Nijkerk met een goede generatie voetballers (waaronder Dick Wassink). Dat was echter een tijdelijke periode, want de geelblauwen spelen al weer jaren in de schaduw van stadgenoot Sparta. De Hoofdklasse werd dus voor het eerst gehaald in ’10, maar door de invoering van de Topklasse was dat niet meer het hoogste niveau. Handhaven is de Nijkerkers tot nu toe nog niet gelukt, dus moet dat nu maar onder Jürgen Schefczyk.
Het lukte deze oefenmeester niet om DVS in de Hoofdklasse af te leveren, hoewel hij er toen wel heel dichtbij was. In zijn eerste jaar aan de Ermelose Sportlaan speelde DVS in ’06-’07 de P-/D-wedstrijd in Putten tegen VVOG. Tevergeefs en ook en zijn twee daaropvolgende jaren lukte het niet. Jürgen Schefczyk werkte daarna nog voor de zondagamateurs van AGOVV, de Dames van FC Utrecht en als interim bij DETO. Nu dus voor zijn eerste seizoen als hoofdtrainer op “De Burcht”, waar hij zijn contract inmiddels verlengde.

Tegen drie clubs speelde DVS vaker in competitieverband sinds ’46 dan tegen NSC. Zeventien seizoenen ontmoetten de leeftijdsgenoten elkaar. Het laatst in ’12-’13. In Ermelo werd het toen 2-2 en op “De Burcht” 1-6. De meest recente ontmoeting dateert van het Veluwade-toernooi in Hierden in aanloop naar dit seizoen. Beide ploegen hielden elkaar toen met 2-2 in evenwicht. Christian van de Kamp zag bij die stand tegen zijn vorige club zijn inzet nog voorlangs het Nijkerkse doel gaan.  Bron: DVS ’33

Klik hier voor meer informatie uit deze klasse