Doelpuntenrijke Arnhemse Zaal Derby in het voordeel van ESA

ARNHEM – Gisteravond stond de clash tussen twee Arnhemse Hoofdklassers op het programma. De ploeg van Dries Akyuz  (ESA) won uiteindelijk in de slotfase van de concurrent AFC Generalex met grote cijfers: 7-6.  In een wedstrijd die eigenlijk geen winnaar had verdiend werd tot de laatste seconde van de wedstrijd hard gevochten om de punten te behouden. De ploegen waren aan elkaar gewaagd en dat zorgden voor veel spannende momenten. Generalex had deze avond moeite met combineren en had mede door veel verdedigende fouten zichzelf in de problemen gebracht. Daar profiteerde thuisploeg van en het werd een monsterscore.

ESA start voortvarend

Al meteen vanaf de start liet ESA zien dat ze graag de wedstrijd wilden domineren en de punten thuis wilden houden. Met een voorsprong van 4-1 was de verdediging van Generalex zoek gespeeld. Doelpunten werden gemaakt door een puntertje van Yahya Hotak die de score openden. Uit een vrije trap maakte Mimoun Eloisghiri gelijk 1-1. Door meerdere tikki-takki aanvallen komt ESA op voorsprong door twee doelpunten van Giordano Ashruf 2-1 en 3-1. Even later profiteert ESA een fout van de verdediging van Generalex. De inzet van Ashruf word door Ates binnen getikt, 4-1. Net voor rust doet Generalex iets terug via een afstandsschot van Nordin Eloisghiri. 4-2

Ruststand 4-2 voor ESA

Ruststand 4-2 voor ESA

Herstel Generalex

Na de rust is er een knap herstel van de ploeg van Yasin Karatay dat met vuur en vlam alles uit de kast haalden en naast ESA kwam door doelpunten van Mimoun Eloisghiri en Nordin Eloisghiri. Hierna ging de wedstrijd gelijk op mede door knap keeperswerk van  Sinan Bagci.  De jonge goalie pareerde  enkele 100% kansen totdat Giordano Ashruf vanaf afstand uithaalde met links die keeper niet zag aankomen, 5-4. Generalex scoort meteen daarna, wederom de gelijkmaker via een afstandsschot van Başaran, 5-5. Weer komt ESA op voorsprong door een goede individuele actie van Ginno Ashruf, 6-5. Generalex schoorde via Köylü de gelijk maker na scrimmage in de doelgebied. Op moment van affluiten kwam de winnende goal van de uitblinker aan de ESA-zijde Giordano Ashruf 7-6. De gemoederen waren opgelopen na afloop, maar dat liep goed af, de spelers hadden zichzelf onder controle.

Meest opvalleende speler aan de kant van Generalex was weer de topscorer

Meest opvallende speler aan de kant van Generalex was de topscorer Mimoun Eloisghiri

INTERVIEWS

Aanvoerder Mo El Moussier was het er mee eens dat het zwaarbevochten punten waren: “Het was inderdaad spannend. We waren op ons hoede want de eerste wedstrijd kregen we flinke pak slaag bij Generalex. Vandaag hebben we laten zien dat we samen als team kunnen voetballen. Maar we worden automatische nonchalant op meement dat we voor staan. Daar moeten we voor oppassen in de toekomst. Maar onlangs alles hebben we wel verdient gewonnen denk ik, ook al was de goal op het laatste moment.

Topscorer van Generalex Mimoun Eloisghiri was na de wedstrijd teleurgesteld maar ook kritisch: “Ik denk dat ESA meer wilskracht en power had vandaag. Het was geen geluk vind ik. Anders zouden we ESA te kort doen. Wij kwamen niet aan onze spel hoewel we van 4-1 achterstand op karakter terugkwamen naar 4-4 en zelfs kansen hadden om op voorsprong te komen. We hadden pech maar ook hun hadden veel kansen. Ik denk dat niemand had verdiend om vandaag te winnen, een gelijkspel zou eerlijker zijn geweest gezien het spelbeeld.

KLIK HIER VOOR ALLE FOTO’S VAN DEZE WEDSTRIJD

©Door onze verslaggever