Dennis van Beukering: ‘We gaan de tweede helft van het seizoen vlammen.’

Arnhem – We blikken met AFC Arnhem TC Dennis van Beukering terug op de eerste helft van het seizoen en vragen zijn prognose voor het tweede deel van het competitie. AFC Arnhem staat na dertien wedstrijden op nog maar acht punten en is daarmee de rode-lantaarndrager in de Hoofdklasse C.  Dennis van Beukering verrichtte met ESA vorig seizoen een wonder door de derde periode te pakken. Het scheelde niet veel of de gemiddelde ploeg van vóór de winterstop zou via de nacompetitie eersteklasser zijn geworden. Waarom zou dat niet lukken met AFC Arnhem?

Bij de eerste helft van het seizoen wil Dennis niet te lang stilstaan: “We zijn met een vrij onervaren team de Hoofdklasse ingegaan en dan is het niet altijd makkelijk om meteen te presteren. We zien vaker dat voormalige eersteklassers na één seizoen weer degraderen uit de Hoofdklasse. Dat is niet nieuw en zal ook zo blijven. We wisten dat het een moeilijk seizoen zou  gaan worden met zulke goede ploegen als tegenstanders. Ik moet er wel bij zeggen dat we te weinig punten hebben, mede doordat we in een aantal wedstrijden door de arbiters werden benadeeld. Dat zie je meteen terug in de tabel. De ploegen onder de middenmoot verschillen qua kracht weinig van elkaar. Iedereen kan daar van elkaar winnen als je de vorm van de dag hebt.”

Foto: Ruud Schoofs

Ali Edan (l) is weer terug bij de selectie. Foto: Ruud Schoofs

Dennis van Beukering is weer strijdlustig zoals we hem kennen en weet dat het erop of eronder is in het tweede deel van de competitie. Van Beukering: “Wat me vooral blij maakt, is dat de spelers die enkele weken terug de ploeg verlieten door problemen met het bestuur, zijn teruggekeerd. Dus we hebben nu een optimale selectie van negentien spelers. Dat geeft een goed gevoel voor de tweede helft van het seizoen. Bovendien ken ik alle ploegen nu  ook beter. Dat is een voordeel. Je kunt van AFC Arnhem wel wat verwachten de komende maanden. We  trainen goed, spelen goede oefenwedstrijden en ik zeg: We gaan vlammen in het tweede gedeelte.”

© Door onze verslaggever

Stand in deze klasse