De voetbalvereniging van de maand

cvdm
Elke maand gaan we in deze rubriek één of meerdere amateurvoetbalclubs uitlichten met onze mediateam. Dat gaan we doen met fotoserie en video-clip over historie, het heden en de toekomst. Iedere vereniging die in een dergelijke Special wilt staan, kan een bezoek inplannen via web@hetgeldersevoetbal.nl

Club van de Maand: AGOVV Apeldoorn

Apeldoorn – Afgelopen maand bezochten we voor onze special Club van De Maand: AGOVV “de Blauwen” uit Apeldoorn. AGOVV heeft een top-accommodatie, waarop menig eerstedivisionist jaloers zou zijn. Het stadion kan met gemak 8000-8500 supporters huisvesten. Sportpark Berg en Bos glundert op deze middag onder de zon.

Club van De Maand december; SV Babberich/Liemers

Babberich – Afgelopen maand bezochten we voor onze special Club van De Maand SV Babberich/Liemers. Op dat moment was er wederom veel te doen bij de ambitieuze club uit Liemers. Op het sportpark had Babberich een KNVB-trainingscursus ingepland voor toekomstige, gediplomeerde trainers. Even verderop was door de verenging een informatieve sponsoravond met veel opkomst door bedrijven

Club van de Maand September “Fusie Club (FC)Zutphen”

Zutphen – Afgelopen week bezochten we voor onze special Club van De Maand FC Zutphen. Op dat moment was er een presentatiedag van alle elftallen. Op het drukke Sportpark ’t Meijerink werden we van harte welkom geheten.  FC staat voor Fusie Club Zutphen. Komende jaar bestaat de fusie club 10 jaar. Reden om een bezoek te brengen.

Club van de maand: S.V. Kilder uit Kilder

KILDER – Afgelopen week bezochten we voor onze SPECİAL  de dorpsclub uit Kilder, tijdens ons bezoek werd meteen duidelijk dat deze voetbalclub toch wel iets speciaals heeft. We werden hartelijk ontvangen door de vrijwilligers, zelfs de voorzitter 

Robur et Velocitas – Apeldoorn

Robur et Velocitas is een amateurvoetbalclub uit Apeldoorn (Gelderland), opgericht op 6 mei 1882 (gestart met cricket en in 1887 met voetbal). Het is de oudste club van Gelderland en een van de oudste clubs van Nederland.

Uitgelicht Sparta Nijkerk (Topklasse Zaterdag)

Nijkerk – In de paasvakantie van 1931 komt een stel vrienden uit het centrum van Nijkerk op het idee om samen een voetbal te gaan kopen en daarmee te gaan doeltrappen op een braakliggend zandveld nabij Driedorp, nu nog steeds een kern van de gemeente Nijkerk.

Uitgelicht V.V. Bennekom

De voetbalvereniging Bennekom bestaat inmiddels 57 jaar (vanaf 29 september 1954). Een halve eeuw van groei en succes, die begon aan de Laar, het buurtschap aan de oostkant van Bennekom.