Clubbestuur haalde nieuwe energie uit promotie naar 3e klasse

Apeldoorn – In plaats van tribunes afbreken wil AGOVV juist verder bouwen. Achter de schermen werken clubleden er hard aan om de organisatie weer te onderbouwen met een stevig en solide fundament. Kosten besparen door de noodzakelijke aanschaf van een nieuwe cv-ketel. Nieuwe bronnen van inkomsten aanboren. Alle kleine beetjes helpen. Het bestuur verliest echter niet uit het oog dat een goed presterend eerste elftal het best denkbare uithangbord is. Dat AGOVV 1 zich in tweede competitiehelft herstelt van de bedroevende reeks waarmee het 2014 afsloot, daar twijfelt Gert Sangers geen moment aan. “Na twee verloren wedstrijden werd al geroepen dat we de trainer moesten ontslaan!”

 In oktober deed een reportage over AGOVV op TV Gelderland vermoeden dat het louter kommer en kwel was op Berg en Bos. De waarheid ligt anders, verklaart Gert Sangers. De monumentale, uit 1925 stammende hoofdtribune wacht inderdaad op een opknapbeurt, verder ligt het idyllische sportpark er keurig bij. “Een groep van zo’n vijftien mensen is dagelijks in de weer. Je kunt het zo gek niet bedenken of ze knappen het op. Daarnaast hebben we de horeca weer goed voor elkaar en nemen we een deel van de parkeeroverlast in de wijk weg doordat we parkeerplaatsen verhuren aan medewerkers van de Belastingdienst.”

 AGOVV’s vice-voorzitter wijst ook met gepaste trots op het recente Eredivisiedebuut van Jafar Arias voor FC Groningen. “Die jongen speelde drie jaar geleden nog bij ons in de B1. En dat hij nu zijn debuut heeft gemaakt, betekent dat wij als vereniging recht hebben op een opleidingsvergoeding. Daar halen wij mooi weer een stukje inkomsten uit”  Sangers hoopt dat de Blauwen in de toekomst nieuwe talenten van het kaliber Arias kan voortbrengen. “Ik hoop dat we qua jeugd in elk geval weer wat stapjes kunnen gaan maken.”

AGOVV kampioen seizoen 13-14

AGOVV kampioens ploeg van seizoen 13-14 (4e klasse)

 Op de korte termijn moeten vooral de prestaties van het eerste elftal het geschonden blazoen oppoetsen. De voormalige keeper voorspelt dat het tegenvallende AGOVV na de winterpauze nog een rol van betekenis kan spelen in de derde klasse B. “Ons huidige eerste is vrij jong en kan zeker nog een paar jaar vooruit. De tweede competitiehelft wordt superbelangrijk voor ons. Er komen vier of vijf basisspelers terug van blessures. Zet je een serie neer, dan kunnen we weer aansluiting krijgen. De clubs in de afdeling zijn behoorlijk aan elkaar gewaagd. Ik hoop op de derde periodetitel.”

 “De promotie naar de derde klasse was een gigantische opsteker. Vooraf was het toch afwachten hoe die stap naar het zaterdagvoetbal zou uitpakken. Fred van Zutphen, onze huidige trainer, is er ondanks die onzekerheid ingestapt. Hij heeft z’n nek uitgestoken. Die credits verdient hij zeker. Natuurlijk was het jammer dat we die beslissingswedstrijd van Vierhouten verloren en geen kampioen werden. ‘Van faillissement naar kampioenschap’ had wel mooi gestaan als affiche. Voor ons als bestuur was dat kampioenschap niet zo relevant, de promotie was het belangrijkst. En als het toevallig niet was gelukt, was het ook geen ramp geweest. In vijf jaar tijd twee of drie keer promoveren was onze doelstelling. UIt zo’n promotie haal je in elk geval nieuwe energie om door te gaan.”

Door Apeldoorn Nieuws

Stand in deze poule