Boy van de Beek over de overstap “Altijd al voor Achilles ’29 willen spelen”

ARNHEM – Vanaf komend seizoen komt de wens van Boy van de Beek  uit Nijmegen toch uit. De jonge middenvelder van Alverna en aanvoerder van ZSW/DPS Wijchen (zaalvoetbal) gaat vanaf volgend seizoen voor Achilles ’29. De ambitieuze speler is in zijn eerst seizoen bij Alverna de kloploper van 1e klasse E. Boy heeft er enorm veel zin in verteld hij. Boy: “Ik heb een heel goed gevoel bij deze overstap naar Achilles ’29. Ook omdat toen mijn broer Bart van de Beek nog bij Achilles voetbalde ik vaak op zondag mee ging kijken en het was altijd een gezellig club. İk had altijd voor Achilles willen spelen. Daar kwam ik openlijk voor uit. Nu dat ze in de Jupiler League spelen geeft het een extra uitdaging. Alles voelt vertrouwd , het gesprek met Frans Derks en Eric Meijers verliep prima. İk kijk ernaar uit om met Eric te werken. Mijn boer vertelde zeer positieve verhalen over de periode onder Eric Meijers. Dit is ook een stap naar betaalde voetbal. Deze kans moest ik met beide handen aanpakken.”

Boy in actie tegen Silvolde

Boy in actie tegen Silvolde

Boy die Alverna al na 1 seizoen gaat verlaten, weet dat een mooie afscheid erin zit dit seizoen. “Gelukkig waren de reacties bij Alverna erg goed en snapten ze goed dat ik deze kans niet kon laten lopen. Natuurlijk vinden ze het erg jammer dat ik weg ga maar ze hadden er gelukkig wel begrip voor. En zelf vind ik het ook jammer, maar soms moet je voor jezelf kiezen. Als we kampioen worden met de ploeg zou mooie afscheid worden.”

Ook vertelt Boy over het meerdere trainingen en de concurrentie: “Bij Achilles moet men vier keer in de week trainen, maar ik zou het liefste zes keer per week voetballen. Ik train nu ook al vier keer per week alleen dan bij verschillende verenigingen, twee keer per week bij Alverna en twee keer per week bij ZSW/DPS Wijchen (zaalvoetbal).  Concurrentie durf ik wel aan, ik ben nog jong en ben ambitieus. İk ben een echt ‘voetbaldier’ dus dat gaat helemaal goed komen!”

©Door de redactie

Stand in deze klassement